Menú

La barra lliure de Catalá per al cotxe continua llastrant el servei de l’EMT

La regidora María Pérez ha assenyalat la “deterioració contínua” del servei de l’EMT que estan provocant les polítiques de mobilitat del govern de María José Catalá. L’edil socialista ha advertit del nou descens de la velocitat comercial registrat el mes de març “que se suma a les pèrdues registrades al gener i febrer i que posen ja negre sobre blanc l’existència d’una tendència d’empitjorament en el servei d’autobusos urbans”.

Pérez ha explicat que la velocitat comercial és un de les dades clau per a mesurar la qualitat de servei dels autobusos urbans, ja que indica com de ràpid és el bus i quant temps es tarda a fer un trajectes. En definitiva, ha apuntat, “com de competitiu és el transport públic de la nostra ciutat enfront d’altres alternatives com el cotxe”.

“Aquesta setmana ja alertàvem sobre l’efecte que estaven tenint en l’EMT les polítiques de mobilitat del senyor Carbonell i la senyora Catalá en l’increment del trànsit de la nostra ciutat i el seu impacte negatiu en la velocitat comercial dels nostres autobusos. Perquè, examinats les dades de març, comprovem que la situació continua empitjorant, confirmant una tendència que està llastrant la qualitat de servei en el nostre transport públic”, ha continuat.

La regidora ha detallat que al març de 2024 en comparació amb el mateix mes de l’any anterior, la velocitat comercial s’ha reduït de nou en un 2,23%. Una caiguda que se suma a la del 2,14% de gener i a la de 2,34 de febrer. Pérez, a més, ha destacat que al març d’enguany han circulat pels carrers de València 200 autobusos menys que l’any passat, huit menys diaris, la qual cosa implica, al seu judici, un pitjor servei per als ciutadans.

“En el Partit Socialista ens preocupa que el servei de l’EMT s’estiga veient afectat per l’increment de trànsit generalitzat a la ciutat i ens preocupa fins i tot més que, en lloc d’assumir aquesta realitat i buscar solucions, el regidor de Mobilitat estiga llançant un discurs triomfalista respecte a les dades de demanda”, ha afegit Pérez, qui ha indicat que aquest increment de passatgers i passatgeres de l’EMT “no és un cas aïllat sinó que s’està produint amb caràcter generalitzat a conseqüència de les mesures d’impuls del transport públic posades en marxa pels socialistes tant des de l’anterior govern de la Generalitat liderat per Ximo Puig com des del govern de Pedro Sánchez”.

L’augment d’usuaris i usuàries, ha incidit, s’està donant en el conjunt dels modes de transport com ocorre, per exemple, en MetroValencia, on s’estan donant creixements molt similars als de l’EMT. “Aquestes bones xifres de les quals fa gala ara el regidor a mode d’excusa per les males dades del servei van començar amb els governs progressistes gràcies, en gran manera, als descomptes que es van posar en marxa com, per exemple, l’Abonament Jove gratuït. Esperem que aquestes dinàmiques de creixement no s’acaben truncant a conseqüència de la mala gestió del govern de Catalá”, ha finalitzat.