Menú

Els socialistes presentaran una moció per a instar l’Ajuntament a frenar la Llei de Concòrdia

La regidora Maite Ibáñez ha anunciat aquest matí que el Grup Municipal Socialista presentarà una moció en el ple i en la comissió de Benestar Social de l’Ajuntament de València contra la Llei de Concòrdia que promouen en les Corts el PP i Vox perquè “implica un retrocés dels avanços democràtics”.

La regidora socialista, que ha mantingut aquest matí una reunió amb familiars de represaliats presidida per la portaveu socialista Sandra Gómez, ha assenyalat que la normativa que ha començat a tramitar-se en les Corts “suposa deixar abandonades a les víctimes del franquisme i a tot el sector associatiu que ha treballat i ha avançat per a investigar on estaven les seues restes per a poder donar-los la dignitat que es mereixen”.

En la trobada, ha assenyalat Ibáñez, han participat el responsable de la Amical de Mauthausen, on s’agrupen els deportats valencians dels camps de concentració nazi, la neta de Teófilo Alcorisa, un dels exhumats del Cementeri de València, la neta de Peset Aleixandre, representants del Moviment contra la Intolerància, del Fòrum Valencià per la Pau i els sindicats. Tots ells, ha manifestat la regidora socialista s’han pronunciat en contra de la llei que estan impulsant conjuntament el PP i Vox.

“És una normativa que va en contra de la llei internacional, dels drets humans i, per tant, volem instar l’Ajuntament de València perquè es frene aquesta llei que s’està debatent en Les Corts. Per això, era important sumar a totes les veus que estan defensant, al costat del Partit Socialista, que es paralitze immediatament la legislació”.

L’anomenada Llei de Concòrdia, ha sostingut durant la reunió l’edil socialista, “posa en perill el ple compliment de la Declaració Universal de Drets Humans i el que s’estableix en el dret internacional. Destrueix els valors democràtics i suposa un retrocés en els avanços reeixits els últims anys com: el Banc d’Identificació genètica, el catàleg de vestigis franquistes, la protecció dels llocs de la memòria, l’Institut de la Memòria Democràtica, el cens de víctimes i la dignificació de les fosses comunes. Aquesta llei blanqueja el franquisme i planteja una situació és molt preocupant per a la democràcia”.

Per tot això, ha anunciat, “ens sumem als familiars de víctimes, agrupacions memorialistes, sindicats i personalitats del món de la cultura a la ciutat de València i presentarem una moció per a instar les forces que componen la corporació a frenar aquesta llei”.