Menú

La inestabilitat del govern de Catalá paralitza l’activitat de l’Ajuntament

La portaveu socialista Sandra Gómez ha mostrat la seua preocupació “per la inestabilitat del govern de Catalá després de l’enèsima batussa protagonitzada entre el PP i Vox en les últimes setmanes que ha portat fins i tot al fet que mantinguen bloquejada l’aprovació d’una modificació de crèdit que ha de servir per a pagar qüestions tan bàsiques com les ajudes de menjador escolar o les ajudes als afectats de l’incendi de Campanar entre moltes altres altres inversions. És una mostra més de la paràlisi a la qual estan sotmetent a aquesta ciutat per les seues desavinences”.

“Estem en un moment crític de la senyora Catalá, en un dels moments més controvertits i més delicats de l’actual govern de l’Ajuntament de València tant per la contínua conflictivitat política amb els seus socis de govern, on no hi ha setmana que no mostren públicament serioses discrepàncies, fins i tot en qüestions tan blanques com és un l’organització d’un acte com el Dia del Xiquet”, ha ressaltat.

Gómez ha posat l’accent principalment en la situació dels 36 milions pendents de la modificació de crèdit paralitzada per la nova crisi de govern que està afrontant Catalá amb els seus socis. “Les seues discrepàncies estan afectant seriosament la gestió municipal perquè la modificació de crèdit segueix sense aprovar quasi un mes després. I ara, a més, coincideix amb l’advertiment que l’AIReF li ha llançat a la senyora Catalá per la seua mala gestió i la difícil situació en la qual està deixant als comptes públics”, ha continuat la responsable socialista.

L’organisme independent ha alertat que l’Ajuntament de Catalá, “a conseqüència de l’estafa fiscal que ha perpetrat el PP per a estalviar-li 60 milions d’euros en impostos a les grans superfícies i als grans propietaris, haurà de deixar d’executar inversions i de pagar factures per un import de 45 milions d’euros”.

La líder dels socialistes ha assenyalat que l’AIReF el que ha posat en evidència és la incapacitat de Catalá per a gestionar l’Ajuntament i els comptes municipals. “En tot just 10 mesos aquest Ajuntament ha passat de ser el menys endeutat d’Espanya i estar en una situació de solvència financera a conseqüència de la gestió dels socialistes a ser un exemple de mala gestió pressupostària amb Catalá”, ha sostingut.

Per a Gómez, les últimes setmanes estan demostrant tant que Catalá no sols és incapaç de gestionar el pressupost municipal sinó que ni tan sols pot oferir estabilitat en el govern”, ha insistit.

En aquest sentit, ha tornat a reiterar l’oferiment dels socialistes per a arribar a consensos en les grans qüestions de ciutat. Un oferiment, ha recalcat, que Catalá ha rebutjat en totes les ocasions “perquè se li veu còmoda amb la ultradreta, els negacionistes del canvi climàtic, els negacionistes de la violència masclista i els que defensen que ser nazi no és un delicte”. “Vull a aquesta ciutat i amb el PSOE podrà comptar sempre per a les coses positives i per a les coses que ajuden a la gent”, ha finalitzat.