Menú

Catalá retira mobiliari que impedien aparcar en la superilla de Petxina

La portaveu socialista Sandra Gómez ha denunciat que María José Catalá ha retirat cinc jardineres i pivots que impedien l’estacionament i el pas de vehicles privats per la zona per als vianants de la superilla de la Petxina. “No hi ha més que agafar el pla del projecte original i comprovar en la mateixa plaça que falta mobiliari perquè ha sigut retirat”, ha afirmat i ha animat a les veïnes i veïns “a comprovar-ho per si mateixos perquè Catalá no seguisca intentat burlar-se”.

“La senyora Catalá s’ha passat diversos dies negant que haguera donat cap instrucció per a facilitar l’aparcament, però des del Grup Municipal Socialista hem detectat que la realitat és que sí que havia actuat. I no sols sent permissiva amb l’estacionament en zones per als vianants com hem vist aquestes setmanes sinó també retirant el mobiliari urbà que impedia el pas dels cotxes en alguns punts”, ha explicat en la roda de premsa convocada per a reivindicar les 40 places convertides en zona de vianants i denunciar els projectes que estan perill amb Catalá.

La responsable socialista ha mostrat imatges d’aquest mateix matí de la superilla en la qual es pot observar que s’han eliminat les jardineres de formigó que impedien l’accés dels vehicles. “No hi ha cap senyalització confusa com diu Catalá. És un nou intent d’enganyar els veïns i veïnes de València. En el projecte original hi havia jardineres delimitant l’espai per als vianants que ara Catalá ha retirat per a facilitar el pas dels cotxes”, ha continuat.

Gómez, en aquest sentit, també ha advertit que el govern de Catalá tampoc ha permés que les terrasses baixen a la calçada com estava previst en el projecte original per a complir amb un doble objectiu: d’una banda alliberava les voreres i per l’altre, bloquejava l’estacionament il·legal en zona per als vianants.

“La retirada del mobiliari i mantindre les terrasses en les voreres formen part de les decisions de Catalá per a desnaturalitzar la superilla que hem detectat en aquests últims dies. Ens preguntàvem com era possible que durant el nostre govern no ocorreguera i ara, en canvi, s’haguera convertit en un gran pàrquing a l’aire lliure. I ara tenim la resposta: han canviat el projecte amb nocturnitat i traïdoria perquè a Catalá no li agraden les zones per als vianants”, ha assegurat la líder dels socialistes a València.

Moció contra les reversions de Catalá

Gómez ha alertat que finalment Catalá “s’ha llevat la careta i ja ha anunciat les seues vertaderes intencions, desnaturalitzar i revertir els espais recuperats per als vianants en l’anterior govern progressista”. Davant aquesta situació, ha anunciat una moció per a exigir-li que respecte els espais recuperats així com una denúncia davant la Unió Europea per a informar que el govern de Catalá està prenent mesures en contra de les conversions en zona de vianants i els projectes finançats amb fons europeus per a recuperar espai per als vianants, reduir la contaminació i combatre el canvi climàtic.

La portaveu socialista ha recordat que el govern progressista de la mà dels socialistes va impulsar la conversió en zona de vianants d’espais per als vianants en tots els barris amb l’estratègia València Ciutat de places a través de la que es van dissenyar 40 noves places, es van invertir 60 milions d’euros i es van recuperar 271.000 metres per a les persones “que ara estan en perill per culpa del govern de Catalá que no cree en les conversions en zona de vianants”.