Menú

Gómez exigeix les actuacions policials en la superilla després de burlar-se Catalá dels veïns de Petxina

La portaveu socialista Sandra Gómez ha anunciat que sol·licitarà totes les dades d’actuacions policials en la superilla de la Petxina després que el govern de Catalá haja justificat la seua inacció en què, suposadament, només s’havien registrat dues crides de veïns i veïnes del barri per a denunciar l’ocupació d’aquest espai per als vianants pels cotxes.

“Des del Partit Socialista estem sorpresos per les declaracions de la senyora Catalá perquè són declaracions falses. Esmente i així ens ho ha confirmat la pròpia associació de veïns i veïnes de la Petxina, que confirmen al Grup Socialista que són nombrosos els residents que han denunciat les constants infraccions i estacionaments il·legals que estan convertint una plaça recuperada per a la sociabilització i la convivència en un aparcament a l’aire lliure”, ha denunciat.

La responsable socialista ha subratllat que ha sigut durant el govern de Catalá quan la superilla “s’ha convertit en un pàrquing les 24 hores del dia. I eixa és l’evidència que hi ha una intencionalitat política manifesta de permetre que els cotxes tinguen via lliure per a passar per on vulguen”.

Per això, ha advertit que el Grup Municipal Socialista demanarà totes les dades tant de la Regidoria de Policia com de la de Procediment Sancionador “per a verificar les crides que han realitzat els veïns i veïnes i quantes multes s’han tramitat sobre aquest tema perquè, des del nostre punt de vista, hi ha una intencionalitat política de deixar morir un espai tan emblemàtic i tan simbòlic com va ser per al nostre govern com la superilla”.

Gómez ha recordat que Catalá, quan estava en l’oposició, va fer campanya en contra de la superilla de Petxina, “però no s’atreveix hui a revertir-la com a alcaldessa perquè és finançada amb fons Next Generation i hauria de retornar més de dos milions d’euros. Per això, el que està fent és desnaturalitzar-la de facto, permetent que la zona per als vianants s’òmpliga de cotxes i que els vehicles privats puguen campar a pler”.

En aquest sentit, la líder dels socialistes a la ciutat ha advertit que el de la Petxina no és l’únic cas de “permissivitat amb l’estacionament en zones per als vianants, ja que hem detectat que en molts altres espais recuperats per l’anterior govern progressista per als veïns i veïnes en tota la ciutat estan sent envaïts pels cotxes sense que s’actue contra les infraccions en cap cas”.