Menú

Catalá desmantella la Capitalitat Verda i renúncia al fet que València siga una ciutat inspiradora

La regidora del Grup Municipal Socialista Elisa Valía ha denunciat hui que María José Catalá “prefereix desmantellar la Capitalitat Verda i renunciar al fet que València siga una ciutat inspiradora per a unes altres”. “Tinc seriosos dubtes que no solament Vox sinó més integrants del govern municipal tinguen clar els efectes del canvi climàtic i com gestionar les seues àrees”, ha afirmat.

Valía ha fet aquestes declaracions als mitjans de comunicació davant el que ha qualificat com “l’únic senyal que hi ha a la ciutat de la Capitalitat perquè als carrers de la ciutat, en els barris, no hi ha ni rastre”, en referència a la V instal·lada en les escales de la Casa Consistorial. De fet ha advertit que aquesta “insivibilidad” és “fruit de la friccions entre PP i Vox” i ha advertit que el regidor d’extrema dreta “no ha fet cap declaració” en finalitzar la comissió, pesar que té àrees de molt importants com a Parcs i Jardins o L’Albufera.

L’edil ha denunciat “el nul interés” de Catalá per potenciar la Capitalitat i “el veiem també quan ens donen la informació”. “En els documents que ens han facilitat no hi ha absolutament cap indicador d’impacte i, per tant, no sabem què esperen de cadascun dels esdeveniments”, ha denunciat i ha explicat que “només hi ha una enumeració en la qual arriben a comptar la inauguració i la clausura del mateix acte com a independents”.

En la seua opinió, “demostren que no saben què fer amb l’herència rebuda i no la poden rebutjar perquè pot ser que acabe ocorrent amb altres esdeveniments que també els estan generant friccions”. Per això, ha apuntat, Catalá vol que “passe sense pena ni glòria” en lloc de “ser un aparador per a mostrar al món el potencial del nostre teixit innovador i una oportunitat per a transformar la nostra ciutat i els seus barris”.

En lloc d’això, ha indicat que Catalá està “qüestionant i boicotejant tots els projectes que ens van permetre arribar a ser Capital Verd Europea i demostra que amb el PP mai ho hauríem aconseguit”. “Venim a reunions en les quals ens llisten esdeveniments com ens compten la brides de Falles com a indicador d’èxit o de treball”, ha ironitzat.

Elisa Valía ha reiterat el suport dels socialistes al fet que es declara esdeveniment d’especial rellevància però ha manifestat que “la primera que no li ho cree és Catalá”. “Li reiterem també que el problema de l’interés que puguen o no tindre les empreses i altres agents en la Capitalitat Verda no radica en la desgravació fiscal, sinó en la seua falta de credibilitat i en què es puguen trobar, en nom de l’Ajuntament, amb un negacionista”, ha ressaltat.

Propostes

“Nosaltres hem fet algunes propostes com generar una línia de subvencions per a involucrar a la ciutadania, perquè el teixit social de la ciutat puga dur a terme projectes en els barris perquè generen un canvi en la manera de viure la ciutat”, ha explicat.

De la mateixa manera, ha afirmat que els socialistes han proposat mesurar de l’impacte dels esdeveniments, més enllà de quants esdeveniments s’assisteix i estudiar com es poden fer polítiques concretes per a impulsar la transformació d’eixe sector per a contribuir a la transició energètica i reduir la petjada a la ciutat. També han demanat que s’incloguen preguntes sobre el grau de coneixement i satisfacció de la ciutadania en el baròmetre municipal. Algunes d’aquestes propostes ja es van traslladar al govern municipal però “no hi ha resposta”. “És una altra de les queixes que hem traslladat i és que quan proposem alguna cosa mai sabem si s’està valorant o si cauen sac foradat”.