Menú

Catalá abandona a les persones amb discapacitat per interessos partidistes

La regidora socialista Maite Ibáñez ha denunciat que el govern de Catalá ha decidit abandonar a les persones amb discapacitat en situació de vulnerabilitat en negar-se a exigir a la Generalitat que comence a pagar les ajudes dels serveis socials que manté paralitzades des de desembre de 2023 i que mantenen en una situació d’asfíxia a les associacions del tercer sector amb concerts relacionats amb les persones amb discapacitat.

L’edil s’ha manifestat en aquests termes després de la constitució del Consell de Persones amb Discapacitat en el qual la regidora del PP, Marta Torrado, ha descartat la proposta dels socialistes d’instar a la Generalitat a desbloquejar els pagaments que es deuen a les entitats.

Ibáñez ha explicat que la iniciativa ha sigut recolzada tant pels grups de l’oposició com per UGT, CCOO, el Col·legi de Treballadors Socials o el CERMI. Un suport que ha provocat que la regidora de Catalá abandonara la reunió del consell.

“Lamentem profundament que el govern de María José Catalá prioritze els seus interessos partidistes enfront del suport a les persones amb discapacitat en situació de vulnerabilitat, ja que hui, en la constitució del Consell de Persones amb Discapacitat, ha decidit no reivindicar les necessitats del tercer sector de la ciutat de València enfront dels interessos del seu partit en la Generalitat”, ha assegurat.

La responsable socialista ha posat l’accent que la negativa de Torrado a recolzar una iniciativa amb ampli suport del Consell de Persones amb Discapacitat es deu “exclusivament al fet que és el govern del PP de Catalá el que està propiciant el bloqueig dels pagaments de Serveis Socials”.

És més, Ibáñez ha denunciat que l’absència de Torrado en el Consell durant més d’una hora ha impedit que es votara la proposta dels socialistes que comptava amb el suport de nombrosos col·lectius. “És la certificació que Catalá torna a deixar abandonat a un col·lectiu, al qual es nega a defensar mentre continua patint els retards en els pagaments a l’acció concertada del tercer sector que està generant el seu propi partit”, ha finalitzat.