Menú

Els socialistes exigeixen a Catalá mesures valentes per a impedir la saturació turística

El regidor socialista Borja Sanjuán ha instat a Catalá a ser “valent d’una vegada” i prendre mesures serioses per a protegir l’accés a l’habitatge i el comerç “en comptes de marejar amb cortines de fum sobre un suposat control dels grups turístics en el centre de la ciutat que, a més, ja es va posar en marxa amb l’anterior govern progressista”.

“Sona ridícul que, alhora que coneixem que la ciutat de València és una de les quals més ha incrementat el nombre d’apartaments turístics i alhora on més s’està incrementant el preu de l’habitatge, la gran mesura per a regular aquest sector del govern de Catalá siga reciclar el límit de persones que poden anar en un free tour”, ha recriminat l’edil.

Per a Sanjuán, l’Ajuntament de València ha de ser valent “i plantar-li cara a aquelles persones que estan especulant amb l’habitatge i estan convertint el que abans eren llars o baixos comercials en apartaments turístics i portant a la ciutat al límit de saturació”, ha insistit.

El regidor ha subratllat que qualsevol altra cosa que no siga aplicar aquestes iniciatives “seran mesures cosmètiques. Per això, cal preguntar-li a la senyora Catalá és si li falta valentia per a portar-les avance o el que està fent és defensar els interessos dels qui estan fent molts diners a costa que en aquesta ciutat el turisme estiga eixint fora de la sostenibilitat”.

Sanjuán s’ha manifestat en aquests termes davant la tebiesa del govern del PP i Vox per a posar fre a la saturació d’apartaments turístics a la ciutat en substitució d’habitatges, la qual cosa està provocant un increment dels preus del lloguer i la pèrdua de nombrosos comerços de barri. “Mentre no es pose límit a l’especulació que suposa convertir un habitatge de tota la vida en un apartament, privant als veïns i veïnes de València de cases on residir, la nostra ciutat continuarà tenint un problema d’accés a l’habitatge impossible de resoldre”, ha manifestat.

I, en aquest sentit, ha recriminat al govern de Catalá que no haja aplicat les mesures recollides en la Llei d’Habitatge del govern de Pedro Sánchez per a regular els preus del lloguer”, ha finalitzat.