Menú

Catalá es queda sense arguments per a continuar paralitzant el projecte Renatura per a la Plaça de l’Ajuntament

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha denunciat que María José Catalá continua paralitzant el projecte renatura, de Miquel del Rei, per a la Plaça de l’Ajuntament, després d’accedir a l’expedient del concurs d’idees. “El procés de contractació segueix en el mateix punt en el qual va quedar al maig de 2023”, ha indicat i ha lamentat que “les úniques fites de la Capiltalidad Verda estan sent la suspensió dels projectes que la van fer possible, mentre si aquest reconeixement segueix sense activitats que arriben a la ciutadania”.

Gómez ha explicat que en aquest expedient apareix una moció de suspensió del procés de contractació del mes de juliol de 2023. Els arguments que argüeix el Govern de Catalá és que “tenint en compte aquesta provisionalitat, es considera convenient suspendre la tramitació del procediment negociat sense publicitat per a l’adjudicació del contracte de serveis de redacció del Projecte i Direcció Facultativa de les obres de Reurbanització Integral de la plaça de l’Ajuntament de València, en tant es procedeix a estructurar amb caràcter definitiu l’àrees i delegacions del mode més adequat per a atendre les necessitats municipals i impulsar les polítiques de govern de la ciutat”.

Un argument que, en opinió de la portaveu socialista, “és insostenible llevat que el Govern continue sent provisional i Catalá l’estiga ocultant”. Gómez ha recordat que el projecte renatura va ser el guanyador d’un concurs d’idees que va comptar amb un ampli procés de participació ciutadana que María José Catalá “està menyspreant per pur sectarisme i negacionismo”. “No pot imposar les seues manies personals sobre el criteri de professionals de reconegut prestigi com Miguel del Rei”, ha advertit.

“La paralització està totalment injustificada”, ha insistit i ha advertit que davant la “opacitat amb la qual és gestionat aquest assumpte comencem a sospitar que la paralització puga haver-se d’al fet que la senyora Catalá estiga intentant introduir canvis com la volta del vehicle privat a a la plaça”. “O en el pitjor dels casos –ha apuntat- que vulga anul·lar el concurs d’idees desenvolupat per un jurat independent perquè el projecte recaiga en un altre equip que puga ser del gust o més pròxim als interessos de la senyora Catalá”.