Menú

La ciutat de Catalá: extravagàncies per al centre i arbres secs per als barris

El regidor socialista Borja Sanjuán ha assenyalat que l’avet sec que el govern de Catalá va portar a Sant Marcelino després de lluir-lo com un suposat rescat de Nadal perdut representa a la perfecció el seu model de ciutat: “extravagàncies per al centre i avets secs per als barris”.

Sanjuán ha fet referència d’aquesta manera a l’avet italià que va ordenar comprar irregularment el govern municipal de la mà de Vox per a exposar-lo en la plaça de la Reina durant el Nadal i que, una vegada passades les festes, va replantar al costat del Bulevard Sud on, finalment, s’ha assecat.

“La foto de l’avet sec és la foto del govern de María José Catalá. Van arribar dient que havien salvat Nadal, creient-se superherois que lluitaven contra un enemic invisible que havia acabat amb les festes de Nadal de la ciutat de València, i es van gastar 10.000 euros en un avet italià per a fer-se una foto en la plaça de la Reina”, ha relatat l’edil socialista.

No obstant això, ha continuat, “d’aquesta extravagància van traure solament una foto abans d’emportar-se l’avet a Sant Marcelino, un barri d’eixos als quals Catalá considera perifèria i on porten les coses que els sobren en el centre”.

“Cinc mesos i 10.000 euros després, que és el que ens va costar a tots els valencians i valencianes l’extravagància del PP i Vox, l’avet italià se’ls ha acabat assecant en Sant Marcelino. I és que eixa és la idea de ciutat de Catalá, una ciutat de l’extravagància en el centre i de l’avet sec en els barris”, ha manifestat Sanjuán.

En aquest sentit, l’edil socialista ha recordat que la realitat d’aquella única foto de l’avet per Nadal “és que l’hem paguem entre tots els valencians i valencianes. I mentrestant, Catalá solament ha demostrat amb això que no es pot gestionar pitjor els diners dels valencians i valencianes”.

Expedient en Anticorrupció

Sanjuán ha posat l’accent que la compra d’aquest avet italià a través d’una contracta municipal ja va rebre els retrets d’Intervenció, des d’on es va denunciar que l’adquisició no sols “va incomplir tots els procediments legals establits” sinó que, a més, també es van ometre tots els processos de fiscalització de la despesa.

Després de conéixer aquest informe del Servei d’Intervenció, els socialistes van presentar una denúncia davant l’Agència Antifrau perquè investigara totes les irregularitats comeses amb la compra de l’avet italià. Un expedient, ha informat Sanjuán, que segueix el seu procediment.

No sols Intervenció va enlletgir al govern de Catalá l’actuació amb aquest arbre decoratiu per a Nadal, ja que el cap de servei de manteniment també va advertir de què es tractava d’un exemplar “poc resistent a l’ambient marítim i al sol” que predominen a València. Una afirmació que s’ha confirmat després que l’avet s’haja assecat en Sant Marcelino tan sols cinc mesos després que es replantara.