Menú

Els socialistes presenta una moció per a rebutjar l’ampliació de la depuradora de Pinedo

El Grup Municipal Socialista presentarà en el pròxim ple municipal una moció “perquè l’Ajuntament de València rebutge frontalment que els veïns i veïnes de Pinedo patisquen l’ampliació de la depuradora per a compensar la decisió unilateral del Partit Popular de María José Catalá de renunciar a la infraestructura que estava prevista a Alcàsser”.

Així ho ha anunciat la regidora Elisa Valía després de la reunió que ha mantingut aquest matí amb la presidenta de l’Associació de Veïns de Pinedo, Mónica Crespo, per a mostrar-li el “suport absolut” dels socialistes davant el “desistiment de funcions de Catalá que, una vegada més, ha renunciat a defensar els interessos de la ciutat i dels seus veïns i veïnes per a plegar-se als interessos del seu partit”, ha manifestat.

La regidora socialista ha avançat que en el text de la moció s’exigirà que l’Ajuntament de València faça un pronunciament exprés en contra de la proposta de la Generalitat de Mazón de descartar una nova infraestructura que anava a permetre alleujar la càrrega de la depuradora de Pinedo i reduir les seues externalitats negatives per a València.

“La ciutat no pot admetre cap proposta que incloga una ampliació de la depuradora i generar més molèsties als veïns i veïnes de Pinedo per a compensar que els residents d’una altra població no la volen en el seu terme municipal”, ha continuat Valía. “Si uns altres no la volen, nosaltres tampoc perquè els veïns i veïnes de València no som ciutadans de segona”, ha insistit.

Per això, ha afegit, “des del Grup Municipal Socialista exigirem a Catalá que es pose per una vegada del costat dels veïns i veïnes de València en lloc de plegar-se als interessos del seu partit com fa habitualment i rebutge qualsevol ampliació de la depuradora de Pinedo”.

L’edil socialista ha recordat que durant l’anterior govern progressista, des del Cicle Integral de l’Aigua que dirigia, ja es va oposar contundentment a qualsevol ampliació de la infraestructura per les molèsties que generava entre els veïns. De fet, ha destacat que va impulsar diferents millores per a tractar de minimitzar l’impacte en l’entorn més pròxim.

En aquest sentit, els socialistes es van negar també al fet que es poguera ni ampliar la depuradora de Pinedo ni que s’instal·lara una nova infraestructura en els voltants de la ZAL. “Ja advertirem llavors del nostre rebuig al fet que València assumira qualsevol ampliació o nova instal·lació metropolitana a la nostra ciutat i ara estarem del costat dels veïns i veïnes per a evitar que la nostra ciutat haja de pagar els compromisos del PP amb altres localitats”, ha finalitzat.