Menú

Catalá admet que l’actual Zona de Baixes Emissions incompleix la normativa

La regidora socialista María Pérez ha denunciat que la Zona de Baixes Emissions (ZBE) que va aprovar María José Catalá no compleix amb els requisits establerts pel Ministeri de Transició Ecològica. Així ho ha reconegut el propi govern municipal en la seva resposta a les preguntes realitzades pels socialistes en l’última comissió de Seguretat Ciutadana, tal com ha revelat Pérez.

“Teníem seriosos dubtes sobre que la Zona de Baixes Emissions que va aprovar la Junta de Govern el mes de desembre passat complís amb el decret del ministeri, però ara ja tenim la certesa que teníem raó perquè el propi govern ha deixat en evidència que van fer paranys”, ha manifestat.

La regidora ha explicat que, en la mateixa resposta, el govern de Catalá estableix una data límit perquè la Zona de Baixes Emissions complisca tots els requisits establits pel ministeri: el 29 de juny. “Encara que es basa també en una premissa falsa perquè eixe termini feia referència a les Zones de Baixes Emissions creades abans del decret i no a posteriori com la de València”, ha assenyalat.

“El govern municipal era coneixedor de la normativa estatal i va transformar l’APR de Ciutat Vella en una Zona de Baixes Emissions a pesar que sabia que no complia els requisits i dels advertiments que els vam fer des del Grup Municipal Socialista i des de la Delegació del Govern. I en lloc de corregir aquest incompliment, la senyora Catalá va intentar enganyar-nos assegurant que València era la primera ciutat que tenia una Zona de Baixes Emissions”, ha continuat.

Pérez ha advertit que el PP “ens està acostumant a dir una cosa i després fer el contrari en totes les regidories, però especialment en matèria de mobilitat. Ens va dir que el vianant seria una prioritat i nou mesos més tard no sols no hi ha ni una mesura per a afavorir als vianants. És més, només s’ha afavorit el trànsit privat”, ha assenyalat.

L’edil socialista ha incidit en què el Partit Socialista ha destapat també els “paranys” del PP també amb les multes de les cambres de l’APR a Ciutat Vella. “L’alcaldessa va assegurar que no s’anava a deixar de posar ni una sola multa per l’apagada de les càmares que va imposar el seu govern, però ara també han reconegut que s’ha perdut la recaptació de dos mesos i mig, prop de dos milions d’euros”.

En aquest sentit, ha anunciat que el Grup Municipal Socialista també ha remès una carta al Ministeri de Transports perquè examini les retallades que ha implementat el govern de Catalá al projecte de Pérez Galdós. “Com amb la Zona de Baixes Emissions, tenim seriosos dubtes que les retallades en les voreres que ha introduït Catalá compleixin els criteris dels fons europeus Next Generation. Diuen que sí, però estem massa acostumats als seus paranys i no permetrem que aquesta ciutat perdi ni tan sols un cèntim de les ajudes d’Europa perquè València redueixi la contaminació que sofreixen els seus barris”, ha finalitzat.