Menú

Catalá castiga a Pinedo amb la depuradora per plegar-se als interessos del seu partit

La regidora socialista Elisa Valía ha denunciat que María José Catalá “ha tornat a renunciar a defensar a la ciutat de València per a plegar-se als interessos del seu partit i de la Conselleria”. Valía s’ha manifestat en aquests termes després que el govern municipal s’haja mostrat favorable a ampliar la depuradora de Pinedo després que la Generalitat de Mazón haja descartat construir una nova a Alcàsser.

“És absolutament inadmissible que l’Ajuntament de València es plegue davant la Generalitat Valenciana en un assumpte com aquest, amb un impacte tan fort a la nostra ciutat. Perquè la Generalitat, plantejant una nova ampliació de la depuradora de Pinedo, pretén carregar una altra vegada sobre els veïns i veïnes de València i sobre l’Albufera, la seua incapacitat per a planificar les infraestructures de tractament i depuració d’aigües conforme a criteris i estàndards del segle XXI”, ha continuat.

Per a l’edil socialista, “Catalá no pot acceptar que la Generalitat renuncie a desconnectar el col·lector oest i conduir eixes aigües residuals de l’Horta Sud a una altra depuradora perquè això suposa no defensar els interessos de la ciutat, uns interessos que una alcaldessa hauria de posar sempre per damunt dels del seu partit”, ha sostingut.

Valía ha subratllat, a més, la “salvatjada tècnica” que suposa optar per l’ampliació de la depuradora de Pinedo per l’impacte que tindrà aquesta gran infraestructura en una zona especialment pròxima a l’Albufera, “però també perquè els usuaris potencials d’eixa aigua depurada, que s’utilitza especialment per a la indústria o l’agricultura, estaran a molta distància. No és just castigar a Pinedo amb una ampliació per a atendre les necessitats d’altres ajuntaments que, a més, han descartat la mateixa infraestructura per les molèsties que ocasiona”, ha afegit.

Finalment, ha assenyalat que decisions com la renúncia a construir una infraestructura hídrica a Alcàsser “suposen no apostar per la reutilització, un assumpte nuclear per a garantir el subministrament, especialment en èpoques de sequera prolongada com el que estem travessant”.