Menú

Catalá paralitza la renaturalització de la plaça de l’Ajuntament

El Grup Municipal Socialista ha denunciat que María José Catalá manté paralitzada la reforma de la plaça de l’Ajuntament “en un clar exemple que no té cap model propi de ciutat més enllà de frenar tots els projectes desenvolupats en Urbanisme pels socialistes de la mà de Sandra Gómez que van impulsar a València com a Capital Verda Europea”. 

La regidora María Pérez ha destacat que ha sigut el propi govern del PP el que ha reconegut el “bloqueig” d’aquesta reurbanització en el cor de la ciutat en la seua resposta a les preguntes que els socialistes van plantejar en l’últim ple.

“Des de la seua arribada a l’Ajuntament, el PP ha paralitzat nombrosos projectes de l’anterior corporació i un dels més cridaners ha sigut el de la plaça de l’Ajuntament. Va ser la mateixa Catalá, de fet, la que va anunciar que no executaria el projecte que va guanyar el concurs d’idees, a pesar que el va valorar un equip tècnic, així com que presentaria una nova proposta amb el seu propi model a l’inici de l’any”, ha recordat Pérez.

L’edil socialista ha assenyalat que “nou mesos després que Catalá bloquejara el projecte liderat per Miguel del Rei que havia concitat l’acord dels experts no sols no s’ha presentat cap proposta alternativa pròpia sinó que el govern del PP reconeix obertament que ni tan sols hi ha un expedient obert perquè un equip redactor treballe en el nou disseny”.

“No tenim notícies del model de la plaça de l’Ajuntament del Partit Popular perquè, com han reconegut ja a la pregunta que vam fer els socialistes per a conéixer qui estava treballant en aquesta proposta i amb quin contracte, només existeix l’expedient del concurs que està paralitzat. És a dir, que ningú està treballant en el nou disseny”, ha continuat.

Per a la regidora, aquesta situació de bloqueig el que demostra és que Catalá “no té cap model propi de ciutat més enllà de la seua oposició als projectes que va deixar l’anterior govern progressista i que, li recorde, van convertir a València en Capital Verda Europea”.

“El model alternatiu del Partit Popular era el d’oposició al treball que s’havia fet anteriorment. Però no sols al treball que s’havia fet per l’anterior corporació municipal sinó també al treball de tots els professionals que van guanyar el concurs i al jurat d’experts que va triar la millor proposta sobre la base de criteris tècnics que sembla que a la senyora Catalá el molesten”, ha finalitzat.