Menú

Catalá canvia la campanya de l’EMT per a satisfer les exigències lingüístiques de Vox

La regidora socialista María Pérez ha presentat una bateria de preguntes a l’EMT perquè el PP done explicacions sobre la retirada d’una campanya per a fomentar l’ús dels autobusos municipals després que Vox es queixara que utilitzava valencià normatiu. 

“La setmana passada ens vam assabentar que el dia 19 de febrer, tan sols 72 hores després que Vox exigira la retira de la publicitat de l’EMT per considerar-la que estava en català, el Partit Popular va cedir de nou davant les imposicions del seu soci ultra. Des del grup municipal socialista demanem immediatament accés a l’expedient de contractació per a conéixer tots els detalls, però des de l’EMT ens han contestat que no existeix perquè aquestes campanyes es realitzen de manera interna”, ha manifestat la regidora socialista.

Davant la falta de transparència de l’empresa municipal de transports, la responsable socialista ha anunciat que presentarà una sèrie de preguntes en el pròxim consell d’administració perquè el PP “deixe d’amagar informació i explique amb detall qui va realitzar aquesta campanya en l’EMT, qui la va autoritzar i durant quant temps va estar al públic. Així mateix, ha exigit que s’aclarisca quin va ser el cost d’impressió de tots els cartells i qui va donar l’ordre de retirada”.

Campanya corregida

Pérez ha incidit en què les explicacions són “absolutament imprescindibles” perquè l’EMT ha recuperat una campanya similar en les marquesines dels autobusos municipals.

“Hem vist ara als carrers de València una campanya igual, però ara en castellà i eliminant les paraules que tant molestaven als socis del Partit Popular, la qual cosa confirma definitivament que Catalá permet, una vegada més, que siga Vox qui prenga les decisions no solament a l’Ajuntament sinó ara també en la manera de promocionar un transport públic en el qual ni tan sols creu”, ha finalitzat.