Menú

El descontrol pressupostari de Catalá desvia inversions en aigua potable a altres partides

La regidora del Grup Municipal Socialista Elisa Valía ha advertit hui que el “descontrol pressupostari” de l’equip de María José Catalá “ha fet que s’hagen desviat inversions destinades a millorar l’aigua potable a altres partides”.

En concret, es tracta d’una modificació de crèdit que es va aprovar mitjançant resolució per la qual se sostrauen 459.197,12 euros destinats a la millora en la xarxa d’aigua potable de la ciutat per a desviar-los al depòsit de tempestes del Saler que ja comptava amb pressupost. “L’equip de Catalá camina desnortando, apedaçant el pressupost constantment sense criteri i amb total descontrol de les inversions”, ha advertit.

L’edil socialista ha emplaçat al PP a “continuar amb el full de ruta que li hem deixat en Cicle Integral de l’Aigua” de la qual ha destacat “l’èxit en la gestió”. “En el primer mandat centrem els esforços a protegir la xarxa de Sanejament que estava a punt de col·lapsar per l’abandó al qual la van sotmetre els governs del PP i en el segon apostem per energies renovables”.

Així, ha revindicado “les dades positvos” que han reflectit els comptes de EMIVASA que s’han aprovat hui i que, segons ha explicat, “són fruit del nostre esforç”. “Esperem que es mantinguen aquests resultats en els pròxims quatre anys”, ha signat i ha explicat que les dades llancen que “la producció d’aigua en les plantes potabilitzadores és en 2023 un 34% més eficient que en 2019 gràcies a l’aposta inequívoca per les energies renovables i per la reducció de la demanda d’energia en el Cicle Integral de l’Aigua”.

“Això significa que hui necessitem adquirir un 34% menys d’energia per a produir un metre cúbic que fa quatre anys en una xarxa municipal amb una eficiència per damunt del 85%”, ha detallat. Ha ressaltat que es tracta de “una dada altíssima per a una gran ciutat que permet a València estar l’avantguarda mundial, no podem permetre’ns rebaixar el ritme inversor i estarem molt pendents que es continue amb la posada per reduir la petjada del cicle integral de l’aigua en el planeta”.