Menú

Els socialistes aconsegueixen que València blinde el passeig Guillem Agulló enfront de Vox

La regidora del Grup Municipal Socialista Maite Ibáñez ha informat que la seua formació ha aconseguit que prosperara la moció que van presentar per a blindar el passeig de Guillem Agulló enfront de Vox. Un objectiu que han aconseguit amb el suport de Compromis i de PP i que en la seua opinió posa en evidència que “el que ha de fer el Partit Popular de María José Catalá si de veritat vol promoure la convivència és tirar a Vox del govern”.

Ibáñez, que s’ha pronunciat en aquests termes en finalitzar la Comissió de Benestar, ha insistit que Catalá “ha de deixar de governar amb Vox perquè València deixe de viure en una situació preocupant en la qual hi ha membres d’un govern que menyspreen a les víctimes de l’odi i enalteixen a maltractadors”.

“És perillós tindre companys de govern que justifiquen els delictes d’odi i la discriminació, que menyspreen a víctimes de grups neonazis, com el cas de Guillem Agulló o que posen en valor a un condemnat per violència de gènere”, ha exposat i ha traslladat el “cansament” davant “aquesta mena de manifestacions com ha fet hui Badenas”.

L’edil socialista ha assenyalat que “el mateix dia que aconseguim com a Partit Socialista que es mantinga el nom de Guillem Agulló als Jardins de Vivers, aquest govern ultra decideix retirar el nom de Trini Miró d’un jardí que va ser referent com a activista veïnal”. Sobre aquest tema, ha advertit a Catalá que “cada dia que es conviu amb un ultra en un govern et converteixes en còmplice i per tant eres tan ultra com l’original”. Per tant, ha afirmat, “l’única responsable que s’estiga produint una barbaritat diària a la ciutat de València és María José Catalá”.

En la mateixa comissió, el regidor socialista Javier Mateo ha deunciado que el Partit Popular de María José Catalá “ha continuat amb la seua ofensiva i la invisibilització del col·lectiu LGTBI a la ciutat de València”. Davant una proposta del Partit Socialista per a tornar a pintar els bancs del pont de Les Flors amb la bandera LGTBI que representa i visibilitza a aquest col·lectiu a la ciutat de València, ha lamentat que el Partit Popular “ha preferit quedar d’incompetent i homòfob escudant-se en què en passar d’aquest taulers a 5 no tenien clar com pintar la bandera arc de Sant Martí”.

Javier Mateo ha denunciat que María José Catalá “està arribant fins i tot a l’absurd amb excuses de barri sèsam per a al final no donar visibilitat al col·lectiu LGTBI al qual una vegada més estan arraconant tal com estan fent amb els Gai Games”.