Menú

Catalá va retirar la campanya de Falles de l’EMT per imposició de Vox

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha donat compte que el govern de María José Catalá en resposta a preguntes de la seua formació “reconeix que la va retirar 72 hores després que Vox li ho exigira”. “La van retirar d’amagatons i amb l’argument que la van canviar per a sumar-se a la campanya general de l’Ajuntament”, ha explicat i ha titllat de “burla” aquesta explicació perquè era “evident que la campanya de l’EMT era específica per a les festes i va ser als carrers a penes uns dies”.

“Ningú llança una campanya de publicitat, amb la despesa que això comporta, perquè romanga uns dies exposada”, ha reiterat i ha explicat que es tracta de la campanya Ens movem amb tu. Per a que gaudisques de la ciutat que Vox va reclamar que s’escriguera en valencià no normatiu. “Al costat del lema es podia veure a un ninot pujat a un autobús amb el que evidentment estava preparada per a permancer en els opis totes les Falles”, ha remarcat.

No obstant això ha assenyalat que “mentre en públic el PP deia que no anava a retirar-la, en privat acatava la Junta de govern anava exigir María José Catalá la retirada d’eixa campanya i tal com reconeix el propi equip de Catalá van tardar exactament 72 a esborrar-la de tots els suports i complir les ordres de l’extrema dreta”. Així, ha posat l’accent que la campanya “creada per a fomentar l’ús del transport públic en Falles desapareixia el 19 de febrer perquè el director de l’orquestra que dirigeix l’Ajuntament de València és el portaveu de Vox”.

En opinió de Gómez, “aquesta decisió certifica la covardia amb la qual es governa el Partit Popular l’Ajuntament de València. Una covardia que sincerament apesara i entristeix” i que es tradueix també en què “un maltractador inaugura unes jornades organitzades pel govern municipal”. “Catalá ni ha aconseguit que Vox rectifique els estatuts de València Activa que esborren a les dones i a més mira cap a un altre costat davant una cosa tan greu com és que una persona condemnada per violència de gènere inaugure un acte institucional”, ha assenyalat.

Sobre aquest tema, ha cridat l’atenció sobre les dades que s’han publicat hui que alerten que el 25% de les adolescents han patit violència sexual verbal o física enguany o que les víctimes de violència masclista van augmentar un 10% l’any 2023. “Hi ha una realitat manifesta i és que les dades de violència de gènere lluny de descendir augmenten i el govern de Catalá lluny de dur a terme alguna iniciativa que ens ajuden a erradicar aquesta xacra dona veu un maltractador, permet l’esborrament de les dones de les polítiques actives d’ocupació i fulmina fòrums dirigits a fomentar el lideratge femení”.