Menú

Catalá s’ha preocupat més per competir en protagonisme amb la Fallera Major que per gestionar

La portaveu del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha lamentat que María José Catalá s’haja “preocupat més per competir en protagonisme amb la Fallera Major que per gestionar les festes perquè realment foren un èxit i no un caos en l’organització d’esdeveniment o en la improvisació de mesures, com la protecció del patrimoni”.

Sandra Gómez s’ha pronunciat en aquests termes davant els mitjans de comunicació per a fer balanç de les Falles de 2024 i ha volgut “felicitar a totes les comissions que han fet un any més possible que tinguem unes festes que són Patrimoni de la Humanitat i que són capaces d’atraure a visitants de tot el món”. “Cal reconéixer que qui està darrere d’eixe esforç són les comissions i els artistes que són realment, els qui fan singulars i úniques aquestes festes”, ha reivindicat i ha lamentat que la Comissió d’Hisenda haja rebutjat la proposta dels socialistes per a implantar una taxa turística fallera, destinada principalment al gremi.

Així, ha valorat que el govern de Catalá “hauria d’apostar per cuidar als qui ens dona eixa singularitat i eixa identitat que ens ha permés ser Patrimoni de la Humanitat”. “Estem veient com molts s’estan plantejant deixar de plantar falles perquè cada vegada els resulta menys rendible o fins i tot els genera pèrdues i hi ha molts artistes que no han participat en la Secció Especial i alguna cosa hem de fer”, ha argumentat. Ha lamentat la negativa del PP a la taxa perquè entén que amb ella “les persones que ens visiten aporten al manteniment de la festa”.

Igualment ha advertit que aquestes Falles han sigut “un autèntic caos en molts aspectes” pel que ha qualificat de “falta de previsió i improvisació”. “Hi ha hagut problemes de planificació que s’han materialitzat en nombrosos actes on els fallers i falleres han manifestat la seua disconformitat per ser organitzats entre setmana en horaris absolutament laborals o en l’organització de l’Ofrena, amb un retard de tres hores el primer dia”, ha recordat.

Igualment ha denunciat que barris com Russafa que “s’ha convertit en un botellódromo gegant que l’equip de Govern haja fet res per a evitar-ho i ací té una responsabilitat directa a la senyora Catalá al qual vull recordar-li que com a oposició era molt vehement i com a alcaldessa s’ha quedat a anys llum dels compromisos que va adquirir”.

Sandra Gómez també ha lamentat “el maltractament” que va patir el patrimoni de la ciutat els dies previs a la setmana de Falles “quan La Llotja va haver de ser protegida pels propis fallers”. Qüestions que, en la seua opinió, “si Catalá no haguera estat tan pendent de la foto podria haver gestionat millor però ha estat més pendent de competir en protagonisme amb la Fallera Major en actes com la Cremà o l’Ofrena, on es va saltar el reglament i va desfilar vestida de particular”.