Menú

Catalá llança un fòrum en valors que inaugurarà un condemnat per maltractament

La portaveu del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha denunciat que equip de Govern de María José Catalá ha anunciat que substitueix el Fòrum de Lideratge Femení pel Fòrum de Lideratge en Valors que inaugurarà el diputat de Vox Carlos Flores Juberías, condemnant per maltractament.

“És d’una gravetat extrema”, ha apuntat Gómez qui ha advertit que aquest fòrum “deixa entreveure l’absoluta contradicció i les mentides a les quals Catalá”. Ha recordat que el Fòrum de Lideratge Femení estava “destinat a fomentar l’apoderament i l’emprenedoria i la millora de les capacitats i habilitats de les dones dins de l’espai laboral”. “Un fòrum que havia comptat amb importants dones referents i que comptava amb l’acceptació de tota la Corporació”, ha assegurat.

Gómez ha lamentat que hui l’Ajuntament de María José Catalá “haja fulminat aquest fòrum dirigit per i per a dones i en el seu lloc vaja a celebrar un fòrum que inaugurarà un condemnat per violència masclista”. Així, ha manifesteu que és “un insult a les víctimes de violència de gènere que un maltractador reconegut i condemnat siga el responsable d’inaugurar un fòrum que, per descomptat, no té res a veure amb el foment de capacitats i de la igualtat”.

A més, ha considerat que Catalá “porta fins a l’extrem de l’insult que eixe fòrum siga inaugurat per un diputat de Vox que a més no se sap molt bé què pinta un acte institucional”. De fet, ha assenyalat que en la nota de premsa “s’omet la seua condició de diputat en un bast intent per amagar que s’està polititzant el fòrum”.

“És una burla i absolutament escandalós que un fòrum que anava dirigit a dones es convertisca en un fòrum inagurado per un condemnat per violència masclista”, ha advertit i ha recordat a Catalá les paraules que va dir quan Vox va eliminar dels estatuts de València Activa les polítiques actives d’ocupació dirigides a dones i va esborrar directament la paraula dona. “Va dir que no faria cap pas arrere en igualtat i que l’alcaldessa arribaria on no arriba Vox però la realitat és que ha claudicat de nou davant els seus socis”, ha advertit.

Ha recordat que per primera vegada l’Ajuntament no va acordar una declaració institucional del 8 de març perquè Catalá es va negar a incloure en la proposta d’acord que Vox rectificara els estatuts de València Activa per a recuperar les polítiques dirigides a l’ocupabilitat femenina. El resultat, ha continuat, “va ser la celebració friki de Vox a ritme de pasdoble en la plaça de la Verge i que dues setmanes després el govern que presideix anuncie un fòrum que inaugurarà un condemnat per maltractament a la seua exparella”.

COMISSIÓ D’HISENDA

Igualment, ha denunciat que en la Comissió d’Hisenda el PP ha presentat una moció alternativa per a evitar que Vox haguera de rectificar els estatuts de València Activa. Els socialistes proposaven “recuperar en els estatuts de la Fundació València Activa del pacte per a l’ús de la ciutat de València – CV la redacció entre els seus fins fundacionals de l’objectiu 6 en el qual es fa referència a les polítiques per la igualtat d’oportunitats entre homes i dones”.

En concret, el punt 6 especificava “promoure i facilitar la igualtat d’oportunitats per a l’accés de la dona al mercat laboral”. No obstant això, els socialistes han apuntat que el PP “ha presentat una alternativa per a derivar a Igualtat la promoció de polítiques d’ocupació dirigides a les dones, amb el que accepta l’esborrament de les polítiques d’igualtat en l’ocupació a València Activa i blanqueja el posicionament dels seus socis d’ultradreta perquè Vox els té captius”.