Menú

Els socialistes adverteixen que a Catalá li queda gran gestionar les Falles

La regidora del Grup Municipal Socialista Nuria Llopis ha advertit que a María José Catalá “li queda gran gestionar les Falles” i ha afirmat que “l’únic rècord que ha batut el PP en aquestes festes ha sigut el de la improvisació, la brutícia i la inseguretat ciutadana” i ha emplaçat al PP a “començar ja a buscar fórmules que eviten el col·lapse de l’Ofrena del pròxim any”.

Llopis ha reclamat després de “desastre” de l’Ofrena en la qual va haver-hi retards de fins a tres hores que “es reprenga el debat sobre la seua organització” per a evitar situacions com la viscuda per la Fallera Major Infantil, Marina García, i la seua Cort d’Honor que van arribar a les tres de la matinada a la plaça de la Verge. “No valen excuses sinó fórmules per a evitar que es torne repetir”, ha afirmat, encara que ha advertit que la línia de treball de l’equip de Catalá és la “improvisació i la falta de dedicació”.

Així, ha ironitzat amb què al PP “li ha sorprés l’arribada de les Falles més preocupats per organitzar una mascletà a Madrid amb José Luis Martínez-Almeida que per garantir que un dels actes més importants de les nostres festes, com és l’Ofrena, es desenvolupara sense cap contratemps”.

Per a l’edil socialista, les Falles de 2024 “estan deixant clar que han agafat al PP desorganitzat i sense capacitat de gestionar una festa que només ells no sabien que queia en cap de setmana”. “És evident que ha fet falta una organització i una planificació molt major que la prevista per l’equip de Catalá”, ha remarcat.

En aquesta línia, ha insistit que tant a María José Català com al seu edil de Festes, Santi Ballester, “els ha quedat gran l’organització de l’Ofrena, no amb molta major participació però sí amb un retard de fins a tres hores, per exemple, en el primer dia”. Per això, ha exigit “començar a buscar fórmules o a tornar a reprendre debats com reestructurar sectors i dies o passar, per exemple, part de l’acte del dia 18 al matí”.