Menú

Els socialistes critiquen el “desastre” de gestió en l’Ofrena amb retards de 3 hores

La regidora socialista Nuria Llopis ha denunciat el “desastre” de gestió del govern del PP en les Falles va provocar ahir un retard en l’Ofrena de més de tres hores que va provocar que la Fallera Major Infantil, Marina García, i la seua Cort d’Honor arribaren a les tres de la matinada a la plaça de la Verge. “No sé quina és l’excusa que ens donarà el govern del PP perquè l’Ofrena acabara amb tres hores de retard, però sincerament és una imatge lamentable per a la nostra festa permetre que la nostra Fallera Major Infantil i la seua cort acabaren l’Ofrena a les tres de la matinada. És una imatge que no s’ha de tornar a repetir”, ha criticat Llopis.

Per a la regidora, la situació que es va viure ahir en l’Ofrena és una conseqüència de la línia de treball de la Regidoria de Falles i del propi govern de Catalá basat en la “improvisació i en la falta de treball i dedicació”.

“Li preguntem fa uns mesos al regidor de Falles que, recordem, només s’encarrega de gestionar les Falles, si posaria passarel·les per a agilitzar el pas de vianants i no va haver-hi resposta. Tampoc ens ha facilitat cap dels expedients relacionats amb l’Ofrena, la qual cosa ens permet pensar que la realitat és que no tenien res previst”, ha incidit.

L’edil ha assenyalat la complexitat de gestionar un dels actes més importants de les Falles que reuneix milers i milers de fallers pel centre de la ciutat i ha destacat que precisament per això els socialistes van tendir la seua mà per a col·laborar en tot el possible. “No obstant això, el regidor de Falles ni va acceptar la nostra ajuda ni ha sigut capaç de gestionar adequadament el repte que suposava l’Ofrena a la vista del succeït, on els primers sectors ja acumulaven un retard de més d’hora i mitja”, ha continuat.

Davant aquesta situació, Llopis ha tornat a oferir la col·laboració del Partit Socialista per a activar els protocols necessaris en Junta Central Fallera que eviten aquestes situacions “vergonyoses”. “La presa de decisions per a evitar embossos en l’Ofrena és responsabilitat directa del regidor, que no havia preparat bé el pas de les comissions i els imprevistos que sorgeixen tots els anys”, ha dit.

I ha retret que va ser precisament en la gestió de l’Ofrena on l’actual regidor de Falles i el Partit Popular van posar l’accent des de l’oposició. “És molt curiós que el PP retraguera la mala gestió de l’Ofrena en anys anteriors i que ara, sota la seua mà, haja provocat aquest enorme retard i un malestar enorme entre els fallers i falleres que van desfilar ahir en l’Ofrena”, ha assenyalat. Llopis ha mostrat la seua esperança que els fets que van ocórrer ahir no es tornen a produir.