Menú

Catalá imposa la censura en la falla infantil per criticar la seua tisorada al carril bici

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha denunciat la “censura” afavorida per María José Catalá en la falla municipal infantil després que els artistes fallers Ceballos i Sanabria hagen eliminat un conte de l’escriptora i professora de Literatura de la UV, Puri Mascarell, en el qual defensava el carril bici i criticava els intents de retallar-lo.

“És lamentable el règim de censura que està aplicant el govern del PP a la ciutat i que ha provocat fins a la supressió d’un conte de la falla infantil municipal tan sols perquè posava en valor el carril bici just l’any en què València, malgrat Catalá, és capital Verd Europea”, ha manifestat Gómez.

La responsable socialista ha reaccionat d’aquesta manera després de la denúncia pública realitzada per l’autora del conte censurat. “Aquesta situació és fruit del règim de censura i l’opacitat que es respira des que Catalá és a l’Ajuntament i que ja ha aconseguit fins i tot a les Falles l’essència de les quals, precisament, gira entorn de la crítica i a la sàtira absolutament lliure”, ha continuat.

“Ja podem afirmar amb rotunditat que la València que representa el senyal Catalá és una València de la ultradreta on el negacionisme del canvi climàtic, precisament l’any que som Capital Verd Europea, arriba fins a la falla municipal perquè s’ha censurat directament i sense embuts una escena que defensava el carril bici i el transport públic enfront de l’ús del cotxe”, ha incidit.

Per a Gómez, aquesta actitud i aquestes maneres de limitar la llibertat creativa en unes festes com les Falles “pel mer fet de posar en valor l’ús de la bicicleta entre els més xicotets demostra que a Catalá se li queda fins i tot talle el sobrenom que li han posat de Mari Cotxe Catalá. Com és possible que li semble massa polític parlar o fomentar la bicicleta entre els més xicotets”, ha denunciat.

En aquest sentit, ha criticat que Catalá s’haja convertit “en una mera figurant d’una orquestra la batuta de la qual dirigeix Vox i que no té cap objecció a aplicar l’autocensura en la nostra cultura com són les Falles, a fomentar el negacionisme climàtic o a eliminar les ajudes perquè les dones puguen trobar ocupació”, ha finalitzat.