Menú

Els socialistes presenten una moció per a consensuar una taxa turística a València

El regidor del Grup Municipal Socialista Borja Sanjuán ha anunciat que presentarà una moció en la pròxima comissió d’Hisenda perquè la comissió permanent de l’Observatori de l’Oci i el Turisme aborde una proposta de taxa turística que contribuïsca al fet que els visitants col·laboren a sostindre els serveis públics.

“El que demostren les bones previsions per a Falles és que, amb un quasi ple i un preu mitjà d’habitació de 200 euros, ha quedat en una cosa ridícula el debat sobre si algun visitant anava a deixar de vindre a la ciutat per pagar uns pocs euros de taxa turística”, ha manifestat.

Davant aquesta situació, Sanjuán insta que s’establisquen les bases per a poder consensuar una taxa turística per a la ciutat de València entre tots els partits de la corporació municipal per a la seua posterior aprovació per part de la Generalitat Valenciana.

“Les xifres que hi ha damunt de la taula confirmen que València és una ciutat prou madura com per a abordar un debat entre els veïns, els sectors i tots els agents implicats per a poder establir una taxa turística que faça que no siguen exclusivament els veïns i veïnes d’aquesta ciutat els que assumisquen els costos dels serveis municipals que es multipliquen per la gran afluència de visitants”, ha subratllat.

Per a l’edil socialista, “el raonable és que les despeses siguen compartides i que les persones que ens visiten contribuïsquen al manteniment dels serveis com s’està fent en totes les ciutats del món. És hora que el debat de la taxa turística siga una anatema per a la dreta”, ha finalitzat.

En aquest sentit, els socialistes han proposat una taxa turística que greu més als apartaments turístics i creuers i que la recaptació que s’obtinga de l’1 al 19 de març es destine al fet que les comissions falleres puguen finançar les seues falles.