Menú

Catalá traeix als Gai Games perquè no està còmoda amb la celebració de la diversitat

El regidor del Grup Municipal Socialista Javier Mateo ha denunciat la “traïció” de María José Catalá al col·lectiu LGTBI a través del que València va aconseguir alçar-se com la seu dels Gai Games en 2026. “Ja no és només el Partit Socialista qui està alertant que els Gai Games estan de debò perill per culpa de les ingerències del PP de Catalá. Ara és el propi col·lectiu i els agents implicats els que han eixit públicament a dir que el govern del PP ha traït als Gai Games i als valors que representa aquest esdeveniment internacional”, ha denunciat Mateo.

El regidor socialista ha fet referència d’aquesta manera al comunicat dels col·lectius LGTBI de la ciutat de València en la qual anuncien la seua desvinculació del comité organitzador que ha imposat Catalá i que aparta de la gestió a totes les associacions que han treballat per l’esdeveniment. “L’Ajuntament està expulsant al col·lectiu de l’esdeveniment malgrat que van ser les seues associacions els qui van treballar incansablement fins a aconseguir que València fora reconeguda com la capital de l’esport divers”, ha insistit.

Mateo ha recordat que els socialistes porten advertint des de setembre del 2023 d’aquesta “deriva” del govern de Catalá i instant-li a recapacitar per a no posar en perill la celebració d’aquest gran esdeveniment divers a València. “Malgrat tots els nostres advertiments, al març de 2024 s’ha consumat la traïció de Catalá als Gai Games i, per això, presentarem una moció de la mà de tots els col·lectius LGTBI per a exigir-li que rectifique, que descarte tota la ingerència i que retorne el lideratge a qui ha de tindre’l, que és el col·lectiu LGTBI”, ha continuat.

El regidor socialista ha animat a Catalá al fet que rectifique per a evitar “la xafogor internacional que la Federació Gai Games haja d’emportar-se els jocs a una altra ciutat per la seua nefasta gestió i les seues maniobres en l’ombra”.

Catalá i el PP, els únics responsables

Sobre la responsabilitat que València puga perdre els Gai Games, Mateo ha apuntat directament a Catalá: “Ací no val l’excusa de Vox, que ni està ni se li espera. Aquesta és una decisió i un colp als Gai Games i al col·lectiu exclusivament del PP de Catalá”.

I ha finalitzat preguntant-se per què vol expulsar a les associacions de la gestió. “Per què vol controlar-ho? Potser vol invisibilitzar al col·lectiu en aquest esdeveniment com han fet amb els bancs arcs de Sant Martí del Pont de les Flors? Per què vol relegar al col·lectiu que tant ha lluitat i treballat per aquests jocs? El molesta tant la diversitat?”, ha finalitzat.