Menú

La improvisació de Catalá dispara els problemes de neteja i seguretat en Falles

La regidora socialista Nuria Llopis ha denunciat que “la improvisació que caracteritza al govern de Catalá s’ha traslladat a les Falles perquè s’estan multiplicant els problemes de seguretat, de neteja i de mobilitat en tots els barris de la ciutat. “No hi ha cap justificació per a la improvisació d’aquest govern en alguna cosa que implica a tota la ciutat com són les Falles. I la improvisació del PP està sent tremenda en moltes de les regidories que impliquen aquest govern”, ha criticat.

L’edil ha destacat que eixa “falta de treball” del govern de Catalá està provocant que els fallers i falleres “s’estiguen fent càrrec de coses que hauria de fer directament l’Ajuntament. Sense anar més lluny, les comissions s’estan veient obligades a assumir la seguretat dels monuments o de les carpes davant la inacció del govern municipal. I més després dels últims incidents com l’incendi vandàlic de la carpa de Gaspar Aguilar” ha continuat.

No és l’única mesura que han hagut d’assumir els fallers i falleres per la falta de previsió d’aquest Ajuntament. El passat cap de setmana, ha relatat Llopis, les comissions de l’entorn de la Llotja “van fer torns per a evitar que els incívics danyaren l’edifici declarat com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO perquè l’Ajuntament no va tindre la previsió de fixar tanques a pesar que el govern era coneixedor que s’anaven a desenvolupar revetles en l’entorn perquè va autoritzar avançar la instal·lació de les carpes”.

L’edil socialista, en aquest sentit, ha criticat les “males excuses” que ha oferit el regidor de Falles, Santiago Ballester, per la seua falta de previsió a l’hora de protegir la Llotja dels actes vandàlics. L’edil de Catalá va assegurar que la seua regidoria no havia pogut col·locar les tanques perimetrals en la Llotja per culpa de la tragèdia de l’incendi de Campanar. “És lamentable que el govern municipal vulga aprofitar-se de la tragèdia de Campanar que patim tots els valencians i valencianes per a tapar la seua improvisació i la seua falta de treball”, ha assegurat.

Finalment, Llopis ha mostrat la seua preocupació perquè si la sensació és que els problemes de seguretat i neteja ja s’han disparat en els dies previs a la setmana gran fallera, “Com estarà la ciutat quan comencem amb els principals actes fallers i arriben milers de turistes a la ciutat. Em preocupa seriosament que, per culpa de la improvisació i la falta de treball d’aquest govern, la ciutat estiga bruta i sense la seguretat suficient, llançant una pèssima imatge de València”, ha finalitzat.