Menú

Els canvis de Catalá en l’EMT disparen les queixes dels usuaris en els últims mesos

La regidora del Grup Municipal Socialista María Pérez ha alertat de l’ostensible creixement de reclamacions i queixes en l’EMT el que, al seu judici, “demostren el descontentament dels valencians i valencianes amb els canvis introduïts en l’empresa municipal des de l’arribada del nou govern”.

Pérez ha destacat que l’informe d’activitat de l’EMT confirma que entre desembre del 2023 i desembre del 22 “s’ha duplicat el nombre de reclamacions rebudes per l’empresa passant de 130 a 240. Però és que, a més, des de juny del 23 observem una tendència a l’alça tant en el nombre de reclamacions amb el nombre de queixes rebudes per l’empresa. Per exemple, fins al mes de juny observem que es rebien al voltant de 400 per mes i en aquests últims mesos s’han arribat fins i tot a rebre 700 queixes el mes de setembre o octubre per part dels usuaris”, ha manifestat.

Per a la regidora socialista aquesta xifra de queixes i de reclamacions que no sols es produeixen en l’últim mes de l’any sinó que són sostingudes en els últims mesos ja amb el govern de Catalá “posa en evidència el descontentament que tenen els usuaris i les usuàries cap a aquests últims canvis introduïts en els serveis de transport públic”.

La responsable socialista ha emmarcat l’augment de les queixes en la deficitària informació dels canvis que està oferint l’EMT als passatgers. Un problema, ha dit, que s’està aguditzant en el període faller. “Hem detectat un increment del malestar de les persones usuàries de l’Empresa Municipal de Transport (EMT) per la falta d’informació sobre els canvis en les línies dels autobusos.

“La improvisació en la gestió de les Falles d’enguany també ha arribat a l’EMT perquè no s’han habilitat eines per a poder comunicar als usuaris i usuàries els continus canvis que s’estan executant ja amb massa freqüència en moltes de les línies”, ha denunciat.

En opinió de María Pérez, “tot això s’emmarca en una improvisació general de la gestió de les Falles en les quals moltes de les activitats s’han iniciat abans que altres anys, però no s’han adaptat els serveis per als veïns i veïnes”. “Ha succeït amb els actes vandàlics que van patir edificis patrimonials com La Llotja o els Sants Joans i succeeix també amb l’EMT”, ha advertit.

D’aquesta manera, ha explicat que en els últims dies “hem vist en nombroses ocasions com tant veïns i veïnes com les persones que ens visiten es queixen per la falta d’informació”. “I no val amb què el regidor de l’àrea diga en les Juntes de Districte que a ell li han abordat set informadors com a resposta davant les queixes”, ha indicat en referència la resposta que va donar Jesús Carbonell en la junta de Benimaclet, on els veïns li van traslladar el seu malestar perquè la modificació del 10 ha deixat sense servei l’interior de barri ja que des de la setmana passada la ruta finalitza en la parada de Guàrdia Civil.

Pérez li ha recordat al regidor que les persones majors “no tenen el mateix accés a xarxes socials o a la pàgina web de l’EMT per a trobar la informació i ha lamentat que el regidor s’enroque en la seua negativa a buscar solucions en lloc de resoldre el caos que ha generat”.

Ha exigit que es “reforce” el servei d’informadors, que es facilite informació a bord en les pantalles sobre les parades anul·lades i “ampliar la cartelleria a l’interior autobús i les parades, així distribuir informació detallada en les juntes de districte, punts d’informació turística o centres d’activitats de persones majors, entre altres, perquè és evident que la campanya posada en marca és insuficient”.

La regidora socialista ha advertit que aquest Ajuntament està “traslladant una mala imatge per la improvisació amb la qual es desvien els serveis sense previ avís per a les persones usuàries que s’han trobat amb la sorpresa que s’ha canviat les rutes principals amb molta més antelació que altres anys”.