Menú

Catalá vol dinamitar els Gai Games perquè rebutja la diversitat i la igualtat

El regidor socialista Javier Mateo ha denunciat “el nou colp” que ha assestat María José Catalá a la celebració dels Gai *Games a València en 2026 després d’aprovar “unilateralment” un comité organitzador per a l’esdeveniment en el qual s’aparta als col·lectius LGTBI de la ciutat. “Catalá ha culminat la traïció als col·lectius que van participar des de l’inici per a portar aquest esdeveniment internacional a la ciutat i que són, sens dubte, els agents que han de desenvolupar aquest esdeveniment esportiu i cultural a nivell internacional”, ha criticat.

Mateo ha lamentat que el PP estiga “excusant-se en problemes administratius per a arrabassar el control dels Gai Games als col·lectius LGTBI quan tots els serveis municipals ja havien donat el seu vistiplau al sistema d’organització proposat per la Federació Internacional dels Gai Games. És mentida que hi haja problemes legals per a articular una fórmula que cedisca el protagonisme als agents LGTBI i perquè l’Ajuntament actuara com un mer suport per a la gestió de les infraestructures i de representació institucional”, ha continuat.

El regidor socialista ha incidit en què ja s’havien establit les bases legals per a poder tancar el conveni i, per tant, els problemes legals que argüeix el PP són tan sols “una excusa més per a dinamitar un esdeveniment amb el qual no es troben còmodes perquè ofereix la versió més oberta i inclusiva de la nostra ciutat”.

“La diversitat no li agrada res al Partit Popular de María José Catalá i, per això, no sols pinta els bancs arcs de Sant Martí que visibilitzaven al col·lectiu LGTBI sinó que, a més, busca maneres d’impedir que se celebre a la nostra ciutat un esdeveniment de la importància dels Gai Games”, ha manifestat.

Mateo, en aquest sentit, ha anunciat que els socialistes presentaran una moció “perquè el Partit Popular i la senyora Catalá reconsideren la seua postura i deixen, d’una vegada per sempre, que els col·lectius siguen els qui organitzen i desenvolupen aquest esdeveniment internacional. Han de deixar de posar excuses tècniques per al que són sens dubte decisions polítiques en contra dels col·lectius LGTBI a la ciutat de València”, ha finalitzat.