Menú

Gómez tendeix la mà a Catalá perquè abandone a Vox i deixe de frenar els avanços en igualtat

La portaveu socialista a l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha tendit la mà al Partit Popular perquè “torne a posicions més moderades i abandone la seua complicitat amb Vox per a frenar els avanços en matèria d’igualtat i per a invisibilitzar a les dones”. “Com a Partit Socialista estem absolutament decebuts i sorpresos amb el que està passant a la nostra ciutat perquè, per primera vegada en la nostra història, el Partit Popular i Vox han bloquejat la possibilitat de tindre un acord sobre la celebració d’un dia tan important per a les dones com és el 8 de març”, ha assegurat.

En aquest sentit, ha mostrat la seua sorpresa perquè Vox li estiga marcant l’agenda al Partit Popular: “M’apesara veure una alcaldessa col·laboradora amb les posicions més extremistes de la ultradreta de la nostra ciutat. Ho hem vist amb el passeig de Guillem Agulló, amb la negació del canvi climàtic i ahir mateix negant les polítiques que ens igualen a totes en un àmbit tan important com és el laboral”.

La responsable socialista, davant aquesta situació, ha tornat a reiterar públicament el seu oferiment perquè el PP se separe de la ultradreta. “Oferim la mà al Partit Popular perquè torne a posicions moderades. Ací té al Partit Socialista, un partit d’Estat, per a poder pactar qüestions mínimes. En el ple només demanàvem una cosa que, a més, ja es feia des de l’època de Rita Barberá i és que València Activa recuperara com a objectiu la promoció de l’ocupació de la dona, un objectiu que havien esborrat el PP i Vox amb el vot delegat de la mateixa Catalá un dia abans”, ha continuat.

“Li tendim la mà perquè crec que és el millor per a aquesta ciutat però també, sincerament, per a ella. Perquè la imatge que va donar amb els regidors de Vox burlant-se obertament d’ella, cantant en una espècie de comparsa, és quasi una caricatura grotesca del que és la ultradreta la nostra ciutat. Aquesta celebració per haver aconseguit amb el PP l’esborrament de la dona a l’Ajuntament fa mal a València, però sobretot li fa molt mal a ella”, ha incidit.

Veto a les presidentes majors

La líder dels socialistes ha destacat que hui Catalá ha tornat a protagonitzar un nou “episodi vergonyós d’esborrament de la dona” al no convidar a les dones presidentes dels centres de majors de la ciutat amb motiu del 8M com era tradició des de fa anys. “És una nova vergonya que se suma a tots els atacs contra la dona que s’estan produint a l’Ajuntament de València amb la complicitat de María José Catalá, que diu defensar a les dones però realment executa l’ideari de Vox”.