Menú

Gómez insta a Catalá a donar la cara per suprimir les ajudes d’ocupació a dones en vespres del 8M

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha instat a María José Catalá “a donar la cara d’una vegada en lloc de buscar excuses per a justificar que el seu govern, amb els vots del PP i Vox, han suprimit definitivament les polítiques actives d’ocupació dirigides a les dones de la fundació València Activa”.

“Per primera vegada en la història de la ciutat, amb els vots del PP i Vox i en contra dels sindicats i de la patronal, s’han suprimit dels estatuts de la Fundació del Pacte per l’Ocupació l’objectiu de fomentar la igualtat de la dona en el mercat laboral. I Catalá no pot amagar-se perquè aquesta mesura que s’ha adoptat a més a les portes del 8M perquè s’ha aprovat amb el seu vot delegat com a presidenta de la Fundació”, ha manifestat minuts abans del ple.

Gómez ha explicat que el Partit Socialista ha presentat una moció alternativa a la del 8M per a oferir-li “una oportunitat a Catalá i al PP de rectificar i que torne a incorporar-se de nou en els estatuts l’objectiu de buscar la igualtat de les dones en l’ocupació. En cas contrari, estarà demostrant una vegada més que totes les seues manifestacions en favor de la igualtat i de la dona són lletra morta”.

Per a la responsable socialista, el compromís polític per la igualtat “no és només fer-se una foto, posar-se un llaç o vestir-se de roig per a demanar la igualtat salarial. Als polítics se’ns exigeix ser conseqüents i promoure accions que fomenten eixa igualtat de la dona. Un compromís que el PP ha demostrat que no té”.

En la seua intervenció minuts abans del ple, Gómez ha recordat que no és la primera vegada que el govern de Catalá adopta mesures en contra de les polítiques actives d’ocupació dirigides a les dones i en favor de la igualtat. “Aquesta situació no és més que el reflex del que està passant des de fa 9 mesos. Hem denunciat com a Partit Socialista la supressió de la conferència de dones Lidereses o la retirada de les ajudes a empreses que contractaren dones de 50 a 55 anys”, ha incidit.

Finalment, ha instat a Catalá que si no és capaç d’implementar mesures d’acció positiva per a aconseguir la igualtat de les dones “el mínim que poden fer és no llevar les que ja deixem en marxa”.