Menú

Gómez defensa la ‘taxa fallera’ després de l’informe de l’impacte econòmic de les Falles

La portaveu socialista, Sandra Gómez, ha mostrat la seua satisfacció perquè finalment les Falles puguen comptar amb un “estudi econòmic rigorós que demostra, a més de la seua importància social i cultural, el seu enorme impacte econòmic per a la ciutat”. Gómez, en aquest sentit, ha destacat que va ser el Partit Socialista, de la mà de Pilar Bernabé en l’àrea de Desenvolupament Econòmic, qui va encarregar l’elaboració d’aquest estudi per part de la Universitat de València.

Malgrat el treball desenvolupat des de les àrees que gestionava el Partit Socialista, ha continuat, el govern de Catalá “ni tan sols ha tingut la deferència ni l’elegància de convidar-nos a la presentació de l’informe. Eixa és una de les grans característiques de l’actual govern”, ha denunciat.

Sobre el contingut de l’informe, la responsable socialista ha destacat que els fallers i falleres ja coneixen amb precisió “quina és la seua contribució econòmica a la ciutat i, per tant, cobra més sentit que mai la proposta que llancem com a Partit Socialista d’implementar una taxa fallera”.

“Les Falles tenen ja negre sobre blanc en un informe rigorós que tenen un enorme impacte econòmic a la ciutat, que generen més de 6.500 ocupacions i que creguen riquesa en tots els barris. I sobre la base d’aquestes dades, és just que les comissions puguen rebre, encara que siga una mínima part de tot el que generen”, ha continuat en relació a la taxa fallera.

La líder dels socialistes a València ha incidit en què aquests ingressos fruit de la implantació d’una taxa fallera permetrien a les comissions afavorir “i protegir el nostre gremi de l’artista faller. Hem vist hui mateix a un gran artista faller fer unes declaracions sobre la seua intenció d’abandonar la Secció Especial perquè no és rendible i amb els ingressos d’aquesta taxa podríem ajudar a un gremi que ha contribuït especialment al fet que les Falles siguen Patrimoni de la Humanitat”, ha finalitzat.

Càtedra Mesval

Gómez, a més, ha denunciat el “cinisme” del govern de Catalá per posar en valor aquest informe sobre les Falles elaborat per la càtedra Mesval mentrestant, paral·lelament, “manté sense renovar el conveni de col·laboració amb la Universitat de València que ha fet possible aquest document. Un dia, fruit del seu sectarisme, Catalá rebutja prorrogar el conveni amb la càtedra Mesval de la Universitat de València i un altre, per contra, lloa el seu bon fer en l’informe que han elaborat per a les Falles a instàncies dels socialistes”, ha finalitzat.