Menú

Els socialistes temen que Catalá retire el passeig Guillem Agulló de Vivers

La regidora del Grup Municipal Socialista Maite Ibáñez ha manifestat el seu “temor” davant la possibilitat que María José Catalá retire el passeig dedicat a la memòria de Guillem Agulló dels Jardins de Vivers, de la mateixa manera que Carlos Mazón ha eliminat els premis que porten el nom del jove de Burjassot assassinat per un neonazi. Així, li ha exigit que aclarisca públicament si ho retirarà igual que ha secundat esborrar el seu nom en Les Corts, com a diputada autonòmica del PP.

Amb el Govern de Ximo Puig, el Premi Guillem Agulló es va entregar cada 25 d’Abril, Dia de Les Corts, a les persones i entitats que lluiten contra els delictes d’odi, ha recordat Ibáñez qui ha advertit sobre la “coincidència entre la retirada del nom d’Agulló i una brutal agressió neonazi a Castelló que es va saldar amb un ingressat en l’UCI”.

Per tant, ha insistit que “no és casualitat que PP i Vox vulguen esborrar el nom d’Agulló” perquè governen des de “el negacionismo de la diversitat i de la igualtat” i ha reivindicat que aquests premis “són imprescindibles per a lluitar contra l’avanç dels discursos i delictes d’odi”.

En aquesta línia, Maite Ibáñez ha recordat que l’Ajuntament de València va dedicar un passeig del Jardí de Vivers a Guillem Agulló en complir-se els 25 anys del seu assassinat i en tot just 24 hores la placa va ser arrancada. Igualment ha lamentat l’atac amb àcid que van patir l’any els participants a un acte en homenatge al jove antifeixista.

“Temem que Catalá aprofite la decisió de Les Corts, on ella és diputada autonòmica i per tant partícip d’esborrar el nom d’Agulló dels premis, per a esborrar-lo també del passeig dels jardins de Vivers”, ha advertit i per això ha exigit a Catalá que “diga públicament si igual que ha secundat retirar el nom als premis retirarà la placa del passeig”.