Menú

Gómez demana una comissió d’investigació sobre el vincle de l’equip de Catalá amb la trama d’Assut

La portaveu socialista a València, Sandra Gómez, ha anunciat la seua proposta perquè l’Ajuntament òbriga una comissió d’investigació que llançar llum sobre la vinculació d’alguns dels col·laboradors més estrets de María José Catalá amb la trama de comisionistes liderada presumptament pel cunyat de Rita Barberá, José María Corbín, que investiga el jutjat en el marc del cas Assut.

Gómez ha exigit l’obertura d’aquesta comissió perquè tots els partits que conformen la corporació puguen tindre accés a tots els expedients “que hui no estan negant per a poder analitzar la relació que existia entre el Govern del Partit Popular de la senyora Barberá a la qual tant admira la senyora Catalá i els casos de corrupció que estan apareixent a través de la investigació del cas Assut i que esguiten directament al seu nucli de col·laboradors més estret”.

“Totes les informacions que estan apareixent sobre la presumpta corrupció que afecta el govern de Barberá tenen una vinculació molt directa amb el present. Això no va de remoure el passat que ja està judicialitzat sinó d’aclarir quina relació té aquest cas, per exemple, amb l’actual cap de gabinet de la senyora Catalá, Cristóbal Grau, que va ser regidor en l’època de Barberá i que apareix directament assenyalat en els papers d’Assut”, ha incidit Gómez.

La responsable socialista a la ciutat ha mostrat la seua sorpresa perquè el PP estiga preocupat pel que s’està investigant a Madrid amb les màscares però obvie que alguns assessors seus hagen aparegut relacionats amb la trama del cas Assut en les investigacions realitzades per la Guàrdia Civil.

“Aquest sí que és un cas que afecta de ple a l’Ajuntament de València i, per tant, volem obrir una comissió d’investigació perquè nosaltres som més de donar llum, de donar visibilitat, mentre ells són més d’enfosquir, d’esborrar i d’aombrar. Hem demanat una comissió d’investigació com a Partit Socialista per a donar llum, perquè sapiem la veritat de la vinculació que puguen tindre actuals regidors i també assessors i persones de màxima confiança de l’alcaldessa amb casos de corrupció”, ha continuat.

Gómez ha recordat que les informacions que involucren en Assut als col·laboradors de Catalá es produeixen just després que Catalá haja rebatejat el pont de les Flors per a homenatjar la senyora Barberá i de què haja tractat d’invisibilitzar al col·lectiu LGTBI eliminant els bancs arcs de Sant Martí d’eixe mateix pont. “Esborra els bancs arcs de Sant Martí l’any en què, precisament, hauríem d’estar preparant la ciutat per a ser una ciutat símbol de la diversitat, de l’obertura, perquè dins de dos anys serem capital dels Gai Games”, ha dit.

Víctimes amb les mateixes ajudes

La portaveu socialista s’ha manifestat en aquests termes en el minut de silenci que es realitzat a l’Ajuntament de València en record de les víctimes de l’últim incendi ocorregut a la Vila Joiosa.

Gómez ha emplaçat a Carlos Mazón a què destine a les víctimes i afectats per l’incendi de la Vila Joiosa les mateixes ajudes que a l’incendi de Campanar. “Totes les víctimes mereixen el mateix tracte per part de les institucions”, ha indicat i ha plantejat que seria “moment perquè tots els partits polítics acordàrem un protocol d’actuació amb el qual actuar quan ocorren aquest tipus d’accidents”.

“Si alguna cosa ens estàs demostrant aquests contratemps és que hem d’actuar de la mateixa manera en qualsevol accident que afecta la vida de moltes famílies que ho perden tot”, ha apuntat perquè “han succeït a València i a la Vila però pot ocórrer en qualsevol altre municipi de la Comunitat”.

Així, Sandra Gómez ha insistit en és necessari “un pacte entre partits en qüestions que veritat ens han d’unir i ens han de portar a un acord”, per la qual cosa “com ja va proposar el Partit Socialista en Les Corts, hem de buscar un gran acord per a actuar enfront de les emergències però també per a donar una resposta unitària a les víctimes”.