Menú

Catalá esborra els bancs arcs de Sant Martí del Pont de les Flors

La regidora del Grup Municipal Socialista Nuria Llopis ha denunciat que María José Catalá “ha eliminat els bancs arcs de Sant Martí que l’anterior corporació va instal·lar en diferents punts per a combatre la LGTBI fòbia a través del mobiliari públic, entre altres mesures que van convertir València en un referent de ciutat oberta i diversa”.

Llopis ha lamentat que Catalá haja “aprofitat la remodelació del Pont de les Flors que es va aprovar en l’anterior mandat després de l’incendi que va danyar l’estructura”. Així, ha recordat que des de l’àrea d’Urbanisme de duc a terme una intervenció preveia col·locar en les voreres un nou paviment que imita la fusta per a facilitar el manteniment.

“Catalá ha dedicat aquest pont a Rita Barberá mentre està en marxa la investigació del cas Assut que en el qual la UCO ha destapat presumptes intermediacions entre el cunyat de la exalcaldesa per a beneficiar a empreses contractistes amb l’actual cap de gabinet de María José Catalá i altres càrrecs del PP”, ha denunciat.

Nuria Llopis ha qüestionat que Catalá “s’ha donat la mateixa pressa a dedicar el pont a Barberá i convertir-lo en un símbol de la corrupció que a esborrar els bancs arcs de Sant Martí i invisilizar la lluita contra la LGTBI fòbia”. “Invisibilitza el moviment LGTBI i visibilitza la corrupció”, ha postil·lat.

A més, ha advertit que aquest “esborrament” s’ha produït després que en el barri de Patraix apareguera un banc arc de Sant Martí vandalizado amb missatge homòfob, tal com van denunciar els veïns. En aquesta línia, ha recordat que “estem vivint un auge d’aquesta mena de missatges i els casos de discriminació, bé siga amb insults i agressions”.

La regidora socialista ha emplaçat al Govern municipal al fet que “torne pintar els bancs arcs de Sant Martí en el Pont de les Flors” i ha advertit que “aquest esborrament podria estendre’s al mobiliari instal·lat en altres punts de la ciutat”. “Volem que María José Catalá aclarisca si de la mateixa manera que ha esborrat les pancartes que denuncien la violència masclista dels actes públics i del balcó municipal, també esborrarà els bancs arcs de Sant Martí que combaten la LGTBI fòbia”, ha conclòs.