Menú

Catalá reconeix que el pressupost que van elaborar els socialistes era el millor per a València

El regidor socialista Borja Sanjuán ha qualificat de “vergonyós” que la regidora d’Hisenda de Catalá haja presumit d’haver executat “el pressupost que li va deixar preparat i aprovat l’anterior govern progressista. Està traient pit de les inversions que ells criticaven i que iniciem nosaltres”.

“Encara així -ha afegit el regidor-, vull agrair-li’l, perquè és el reconeixement definitiu que era el millor pressupost que s’ha aprovat mai a l’Ajuntament de València”.

El regidor socialista ha incidit en què les manifestacions realitzades hui pel govern de Catalá destacant les xifres d’execució “venen a confirmar que han heretat un Ajuntament absolutament sanejat, no com el que ens trobem nosaltres, que tenia un deute de quasi 1.000 milions d’euros i havia d’apagar fanals perquè no es podia pagar la factura de la llum”.

“S’ha reduït el deute tal com nosaltres ho deixem previst i s’ha executat una part de les inversions que nosaltres havíem iniciat”, ha dit per a lamentar que l’exercici passat serà l’últim que compte amb aquestes xifres tan positives d’execució.

En aquest sentit, ha lamentat que el de 2023 serà el “últim gran pressupost inversor a la ciutat perquè Catalá ja ha introduït en els pressupostos de 2024 una reducció de 70 milions d’euros en impostos als quals més tenen i a les grans superfícies. Per estalviar-li diners als seus amics, els pressupostos de l’any que ve hauran de reduir les inversions”, ha destacat.

“Aquesta liquidació del pressupost de la qual ells presumeixen és la liquidació d’un pressupost progressista. A partir d’ara no hauran tant de presumir d’un pressupost que ha hagut de retallar per a afavorir als que no necessitaven que se’ls perdonaran els impostos als seus amics”, ha finalitzat.