Menú

Els socialistes critiquen que la paràlisi de Catalá expulsa inversions tecnològiques

El regidor socialista Javier Mateo ha denunciat que la “paràlisi i la falta de gestió” de María José Catalá estan provocant ja que València perda inversions de grans signatures tecnològiques per falta de sòl terciari. “Amb l’anterior govern progressista i de la mà dels socialistes, la nostra ciutat es va convertir en una referència per a les inversions d’empreses innovadores i tecnològiques com, per exemple, HP o Siemens. Tothom volia vindre a invertir. Però ara, no obstant això, la paràlisi de Catalá en matèria econòmica està dilapidant tot l’esforç i el treball desenvolupat en els últims anys per a convertir la nostra ciutat atractiva per a les inversions internacional”, ha manifestat.

Mateo ha recordat que l’anterior govern municipal va posar en marxa projectes i actuacions per a generar una gran quantitat de metres quadrats de terciari on les empreses tecnològiques pogueren assentar-se.

“Incrementem el sòl terciari a Benimaclet, llancem el desenvolupament tecnològic de Vara de Quart i desbloquegem el PAI del Grau perquè les empreses capdavanteres pogueren instal·lar-se ací i crear ocupació de qualitat en els nostres barris, però el PP de Catalá ja ha descartat o paralitzat aquestes iniciatives que haurien generat sòl suficient perquè la ciutat fora una gran referència per a les empreses”, ha incidit.

En aquest sentit, ha apuntat que el PP ja ha presentat un pla per a Benimaclet que redueix al mínim el sòl per a les empreses, ha bloquejat el PAI del Grau sobre el qual l’anterior govern ja havia aconseguit un acord amb els propietaris i que aportava una gran bossa de sòl terciari i ha descartat el projecte de districte innovador de Vara de Quart.

“València havia treballat molt per a convertir-se en una ciutat atractiva per a les inversions internacionals i atraure empreses generant grans borses de sòl terciari, però Catalá ha frenat totes les iniciatives que ens havien portat a ser el principal objectiu en els plans d’expansió de les empreses capdavanteres de tot el món. Per la seua mala gestió no tindrem sòl disponible en els pròxims anys i això està provocant que les empreses estiguen desviant les seues inversions a altres ciutats”, ha continuat. El regidor socialista ha exigit a Catalá que “es pose a treballar en lloc de posar bastons a les rodes a la inversió”. “Està molt bon dir que aspires a convertir a València en la segona ciutat d’Espanya, però per a això cal posar-se a treballar i no torpedinar les iniciatives que ens estaven ajudant a aconseguir-ho com va fer amb el centre de processament de dades en els Docks. Perquè en matèria econòmica, Catalá va en direcció contrària que la resta del món”, ha finalitzat.