Menú

Catalá renuncia definitivament a la renaturalització de l’avinguda del Port

La portaveu socialista a l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha denunciat que María José Catalá ha renunciat formalment a renaturalitzar l’avinguda del Port, un dels projectes que va impulsar l’anterior govern progressista de la mà dels socialistes i que va contribuir a la declaració de València com a Capital Verda Europea.

“La senyora Catalá ha demostrat que no està a l’altura de València, una ciutat que va ser nomenada Capital Verda Europea per projectes com la remodelació de l’avinguda del Port, on nosaltres projectem que eixa gran autopista urbana es convertira en un autèntic passeig a la mar on els veïns i veïnes pogueren gaudir d’espais d’estada i de trobada”, ha manifestat.

La renúncia a la renaturalització, ha explicat Gómez, es va plasmar definitivament en la passada junta de govern, on es van alliberar els 398.000 euros que estaven compromesos en els pressupostos per a redactar el projecte. “Amb aquesta decisió es pot observar clarament la contraposició dels models dels socialistes i els del PP. Mentre nosaltres projectàvem un ciutat naturalitzada i de passejos, el PP de Catalá continua dissenyant una ciutat de grans autopistes urbanes on el cotxe privat continua tenint tot el protagonisme en detriment dels veïns i veïnes”, ha continuat.

La responsable socialista ha recordat que la decisió de descartar la recuperació d’espai públic per als vianants en l’avinguda del Port no és la primera mesura en aquesta adreça que adopta el govern de Catalá des que va arribar a l’Ajuntament. “Cal recordar que ja va adoptar decisions similars amb el Corredor Verd, on ha descartat continuar amb la creació d’una gran zona verda, així com amb el PAI del Grau, on planteja una carretera urbana com a prolongació de l’Albereda que limita el gran Delta Verda que estava previst o el bulevard Cultural”, ha assegurat. Gómez ha insistit que el model urbà de totes les ciutats europees gira al voltant “a connectar els seus barris a través de passejos verds i zones naturalitzades com defensa per a València el Partit Socialista en lloc de les grans autopistes urbanes que continua impulsant el PP de María José Catalá”, ha finalitzat.