Menú

Catalá incrementa el trànsit mentre la UE redueix els topalls de contaminació

La regidora socialista María Pérez ha criticat la política de María José Catalá “en direcció contrària a les mesures que està implantant la Unió Europea per a reduir la contaminació a les ciutats”. L’edil s’ha manifestat en aquests termes després de fer-se públic que València no sols no compleix amb els estàndards que ha implantat Europa per a 2030 sinó que, a més, el govern de Catalá continua implantant mesures que augmenten el trànsit privat per tota la ciutat.

“Les institucions europees van acordar la setmana passada endurir els límits de contaminació a les ciutats amb un horitzó 2030, conscients dels efectes tan negatius que té la contaminació sobre la salut de les persones i urgint als països i a les ciutats a activar polítiques des d’ara mateix i a prendre mesures reals que disminuïsquen la contaminació”, ha explicat Pérez.

No obstant això, aquestes mesures per a combatre la contaminació i el canvi climàtic per les quals està apostant Europa, ha apuntat l’edil, contrasten amb les adoptades pel govern de Catalá. “Aquesta prioritat europea contrasta fortament amb les actuacions que s’han dut a terme en el govern municipal de València en els últims mesos”, ha dit.

En aquest sentit, ha recordat el “negacionisme” del govern del PP sobre la contaminació malgrat les dades de la Universitat Politècnica de València. “En lloc de plantejar mesures reals per a atallar la contaminació que les dades de la Politècnica confirmen, Catalá ha pres decisions d’increment del trànsit privat que porten aparellades un augment de la contaminació”, ha sostingut.

“Si les dades de la Universitat Politècnica ja mostren que el 49% dels barris de València superen els nivells de contaminació hui dia, des del Partit Socialista ens preguntem quina foto de la ciutat tindríem aplicant hui la perspectiva europea 2030 i com el Partit Popular treballarà per a efectivament complir amb aquesta normativa si continuem fent passos en la direcció oposada”, ha finalitzat.