Menú

Gómez adverteix del “greu retrocés” en igualtat perquè Catalá “ha abandonat les polítiques actives”

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha participat un any més en la reivindicació per la igualtat salarial entre homes i dones convocada per l’Associació d’Empresàries i Professionals de València (EVAP) i ha denunciat “el greu retrocés” que viu València perquè “Catalá ha abandonat les mesures d’acció positiva”.

“Un any més estem a peu de carrer reivindicant la igualtat salarial i la igualtat en el mercat laboral de les dones”, ha explicat i ha reivindicat “la coherència” i “el treball” desenvolupat pels socialistes per a continuar avançant en la igualtat però ha advertit que “qui hui hauria de reflexionar sobre què fa és María José Catalá”.

Així, ha recordat que “comparteix govern amb uns regidors que ni tan sols han participat en aquest acte i que a més neguen altres qüestions que afecten greument les dones com és la violència de gènere”. “Crec que hauria de reflexionar sobre si mereix posar-se en aquesta foto”, ha plantejat.

Sandra Gómez ha denunciat que María José Catalá està “desmantellant totes les polítiques laborals que impulsem des de València Activa per a afavorir i ajudar les dones a aconseguir la igualtat en el mercat laboral”. En aquest sentit ha posat l’accent és que és Catalá qui “ha llevat les ajudes a la contractació de dones amb dificultats d’ocupabilitat i eliminat de les ajudes a l’emprenedoria de la ciutat totes aquelles línies que beneficiaven especialment a les dones”.

Han eliminat el Fòrum de Lideratge Femení, va deixar sense orientadores laborals que atenien les víctimes de violència de gènere en el servei de Barris per l’Ocupació i ha fulminat les ajudes específiques per a dones majors de 55 anys, per a aturades de llarga duració i per a dones que havien sigut víctimes de violència de gènere”, ha enumerat entre altres qüestions.

Davant aquest “greu retrocés”, ha reivindicat que “les institucions valencianes governades per PP-VOX i, especialment, l’Ajuntament València rectifiquen i desistisquen del desmantellament objectiu que està fent de les polítiques d’igualtat o que almenys tinguen el dit de no vindre a posar-se la foto”.