Menú

Gómez: “Catalá i Mazón encreuen els dits perquè caiga la caducitat de l’ATE”

La portaveu socialista a l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha mostrat aquest matí el seu convenciment que María José Catalá i Carlos Mazón “estan encreuant els dits perquè caiga la caducitat de l’ATE i perquè Peter Lim puga recuperar tots els drets urbanístics sense que ells hagen de prendre una decisió política”. Així s’ha manifestat després de la trobada amb els mitjans en el qual ha explicat que això és el que es desprén de la moció que van aprovar PP i Vox en la comissió d’urbanisme amb el suport de Compromís.

Gómez ha incidit en què la decisió de paralitzar l’aprovació de les fitxes urbanístiques que estableixen els requisits del nou estadi fins que es produïsca la decisió judicial està d’acord amb el bloqueig al qual les ha sotmeses Catalá des d’Urbanisme des que va arribar a l’Ajuntament.

“Deixem a costa de l’aprovació definitiva unes fitxes urbanístiques que imposaven condicions i terminis si el propietari del València CF volia disposar dels drets urbanístics de la LLIGUE. I la senyora Catalá no ha fet absolutament res des de llavors. Ni ha aprovat les que deixem ni ha plantejat unes alternatives”, ha manifestat.

En aquest sentit, ha subratllat que amb la moció el que es va posar negre sobre blanc és que el PP vol deixar en suspens l’aprovació de les fitxes “per a veure si els tribunals els fan el treball brut i li donen la raó a Lim” i ha recordat que si finalment decau la LLIGUE es generaran unes conseqüències “terribles per a la ciutat perquè el màxim accionista recuperarà tots els drets urbanístics i podrà vendre tot el sòl sense tindre l’obligació ni de fer el poliesportiu”, ha continuat.

“És una absoluta irresponsabilitat per part de la senyora Catalá i del senyor Mazón el perjudici que se li pot fer a la ciutat per no voler posar la cara o prendre una decisió política”, ha indicat Gómez.

La responsable socialista ha fet referència també a l’auditoria del nou estadi que van aprovar també el PP, Vox i Compromís en la moció, un punt en el qual els socialistes es van abstindre perquè no contemplava una anàlisi de l’estadi amb les condicions recollides en l’ATE sinó sobre la versió low cost que ha presentat el club recentment i que, “al nostre judici no compleix amb les exigències establides en l’ATE”. “Des del nostre punt de vista, aquest estadi no ens sembla suficient, però ahir PP, Vox i Compromís van acceptar l’actual”.

Gómez ha subratllat que l’auditoria que s’ha encarregat simplement verificarà els costos de l’obra d’un estadi “que, des del nostre punt de vista, no compleix amb les condicions”.

Finalment, ha afegit que la resta de partits polítics no van voler incorporar en la moció que s’establira un aval econòmic que garantira la construcció de l’estadi “perquè no hi haguera més dubtes. L’única cosa que van introduir va ser exigir garanties, però això no té per què ser un aval econòmic que és el que nosaltres exigíem”.