Menú

Catalá aconsegueix que València no condemne la lgtbfobia en l’esport

El regidor del Grup Municipal Socialista Javier Mateo ha denunciat que “per fi María José Catalá ha aconseguit que València deixe de ser una ciutat que respecte i fomente la diversitat i que se sume a la condemna de la LGTBIfobia en l’esport”. En aquests termes s’ha pronunciat després que en la Comissió de Cultura PP i Vox rebutjaren les mocions perquè l’Ajuntament se sumara aquesta causa.

“El PP ha presentat una moció alternativa sabent que VOX l’anava a rebutjar quan podia haver-se sumat a les nostres”, ha afirmat i ha apuntat que “al PP se li ha acabat ja el paperot”. En la seua opinió, “a María José Catalá li ha caigut hui la careta definitivament”, ha asseverat i ha manifestat que “ja no pot continuar enganyant la gent actuant com si ella no fora el mateix que VOX”. “És encara pitjor perquè intenta enganyar i manipular però hui ja se li ha acabat el teatre”, ha advertit.

A més, ha denunciat que tot això “està succeint a la ciutat que ha sigut triada per a celebrar els Gai Games 2026 gràcies al treball que es va fer amb les entitats i col·lectius LGTBI”. “Les entrades haurien d’estar en venda des del mes de gener però és evident que PP i VOX estan boicotejant la celebració d’aquest esdeveniment”, ha revelat i manifestat la seua “preocupació” perquè tem que “la celebració d’aquest esdeveniment perilla”.

Javier Mateo ha explicat que PP i VOX han rebutjat “una moció en la qual s’entre altres qüestions s’especificaven una sèrie de mesures molt concretes que ja es venien desenvolupant en l’anterior govern per a acabar amb aquesta xacra en l’entorn esportiu”. No obstant això, ha lamentat que “hui s’ha fet un pas arrere perquè la ciutat que serà capital de l’esport inclusiu en el 2026 rebutja una cosa tan senzilla com això”.