Menú

Gómez lamenta que Catalá se sume a la burla d’Ayuso a les Falles

La portaveu del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha exigit a la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, “respecte cap a les Falles perquè les seues declaracions són una burla i un menyspreu per una festa que és Patrimoni de la Humanitat” i ha lamentat que María José Catalá “s’haja sumat a eixa burla”.

En aquests termes s’ha pronunciat davant els mitjans de comunicació en la presentació dels nous bombers que s’han incorporat hui gràcies al treball dels socialistes al capdavant de l’àrea de Protecció Ciutadana preguntada per les declaracions d’Ayuso en les quals ha afirmat que “ha de ser que a València els ànecs ho resisteixen tot i, a Madrid, potes enlaire a la primera”.

“En la plaça de l’Ajuntament no hi ha ànecs”, ha respost Gómez qui ha retret a Catalá “la falta de respecte d’Ayuso que per no saber no sap ni on es dispara la mascletà”. Així que li ha exigit “respecte” i “prudència” perquè “el desconeixement que ells mateixos tenen sobre com es desenvolupen les nostres festes és el seu major enemic”.

Gómez ha lamentat que Catalá “se sume també a eixa burla”. “Em sembla sorprenent perquè les mascletàs a la nostra ciutat es desenvolupen ací, en la plaça de l’Ajuntament, en eixa gàbia que s’instal·la en el centre i, per tant, el primer és demanar-li respecte, coneixement i prudència”. “Jo seré més elegant que Catalá i no cridaré cateta a ningú, però la ignorància i el desconeixement sembla que resideix precisament en els membres del Partit Popular”, ha afirmat.

En aquesta línia, li ha recordat a Catalá que les Falles “comencen amb La Crida i no amb la mascletà de Madrid tal com han volgut fer veure els dirigents populars”. “I la millor mascletà és la de València”, ha postil·lat la portaveu socialista perquè “l’he vista també molt còmoda amb les capçaleres nacionals que anunciaven que les Falles s’inauguraven a Madrid i que s’anava a llançar la major mascletà de la història”.

Sobre aquest tema ha reconegut estar “apesarada profundament” perquè “davant una cosa tan important com són unes festes de Patrimoni de la Humanitat que compartim amb la resta del món el Partit Popular haja deixat les apropie Madrid”. “Em fa pena veure eixa disposició de Catalá de servir als seus caps de Madrid i no em cansaré de recordar eixe vídeo d’Almeida on obertament deia que això no era un acte per a promocionar ni la pirotècnia ni les falles, sinó un acte del PP”, ha exposat.

“Era un acte del PP que han hagut de pagar els madrilenys i madrilenyes i que ja veurem el que ha costat als valencians i valencianes”, ha advertit ha reiterat que si volien “organitzar un acte electoral que el pague Gènova o la seua cova de Alí Babá, com va qualificar en Fiscal Anticorrupció als governs del PP a València”.

Mascletá de Campanar

D’altra banda, ha denunciat que “és més fàcil disparar una mascletà a Madrid que a València” ja que les festes de Campanar no han pogut concloure amb l’espectacle pirotècnic tradicional perquè segueix instal·lat el circ de nadal amb animals que no va aconseguir autorització però que segueix instal·lat en el mateix solar.

Gómez Ha lamentat “la falta de previsió de l’Ajuntament de València que incapaç de resoldre la situació d’aquesta instal·lació ha acabat perjudicant els veïns de Campanar” ja que, en la seua opinió, “hauria d’haver tingut llesta una ubicació alternativa viable i no esperar fins a l’últim moment”.

Sandra Gómez ha denunciat que Catalá estava “tan preocupada perquè les falles començaren a Madrid que es va oblidar de Campanar”. “Les ganes de celebrar el seu acte electoral ha acabat perjudicant els veïns i veïnes als quals han sigut incapaces d’oferir-los una alternativa”, ha conclòs.