Menú

Els socialistes exigeixen a Catalá que rectifique el seu pla del cotxe en les zones verda i taronja

La regidora socialista María Pérez ha instat a María José Catalá que rectifique el seu pla perquè el vehicle privat puga arribar a tot arreu a València i que restringisca de nou la zona verda i la taronja per a l’ús exclusiu per als veïns i veïnes com ocorria amb l’anterior govern progressista a l’Ajuntament. 

“S’ha introduït un canvi en la regulació de les zones verda i taronja amb l’excusa d’impulsar els vehicles de zero emissions que, en realitat, l’única cosa que aconsegueix és dificultar l’aparcament als veïns de Russafa, la Roqueta, Botànic i Ciutat Vella i rellançar l’ús del vehicle privat en detriment del transport públic”, ha manifestat.

L’edil ha recordat que l’anterior govern progressista va potenciar el vehicle zero emissions “des de la seua arribada al govern de la ciutat com a alternativa menys contaminant. En eixa línia es van englobar mesures com la bonificació al 70%, el màxim permés, en l’impost de circulació o la gratuïtat de l’aparcament en la zona blava amb caràcter general i en les zones verdes i taronges als vehicles zero dels residents”.

Enfront d’aquestes polítiques de “impuls real” dels vehicles menys contaminants, Catalá va introduir una modificació en la normativa el passat 8 de febrer “utilitzant la Capital Verda Europea com a tapadora per a fomentar l’ús del vehicle privat en lloc de reduir-lo, com estan fent totes les ciutats del nostre entorn, i fomentar, en canvi, l’ús del transport públic”.

“Quan parlem d’un ús racional del vehicle privat, ens referim a la contaminació, però també a la utilització de l’espai públic. I amb la mesura imposada per Catalá, amb l’excusa d’impulsar el vehicle de zero emissions, el que es fa és contribuir a retornar-li un paper protagonista al vehicle privat, fomentar el seu ús per tota la ciutat quan les polítiques que s’estan desenvolupant en tota Europa van en la direcció contrària, cap a la generació d’espais per als vianants perquè les persones puguen moure’s amb seguretat”, ha continuat Pérez.

Per tot això, la regidora ha instat en la seua moció que el govern de Catalá rectifique i torne a les condicions prèvies al 8 de febrer impulsades per l’anterior govern progressista que donaven un impuls al vehicle zero emissions i, al mateix temps, facilitaven l’estacionament als carrers dels seus barris als residents. El contrari, ha apuntat Pérez, “només perjudica els nostres veïns i veïnes i incideix a continuar implementant el pla del cotxe de Catalá per tota la ciutat”, ha finalitzat.