Menú

Els socialistes demanen que Catalá informe de les ajudes per a reallotjaments del bloc de Portuaris

La portaveu socialista a l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha presentat una moció a la comissió d’Urbanisme del pròxim dimecres “perquè l’Ajuntament, la Generalitat i Pla Cabanyal oferisquen informació a les persones que viuen en els Blocs Portuaris de les alternatives d’habitatge que se’ls oferiran, els costos i les ajudes que se’ls donaran per a posar fi a la incertesa per la qual estan passant”.

La responsable socialista ha recordat que la redacció del projecte per als blocs de cases del carrer Drassanes que havien de servir per a reallotjar a les persones que vivien en els blocs de portuaris es va licitar al març de 2023, amb l’anterior govern progressista. Es tractava, ha apuntat, d’una solució que va sorgir de l’acord entre l’Ajuntament, la Generalitat i els propis veïns i veïnes dels blocs.

A pesar que fa 11 mesos que va eixir a licitació aquest projecte, “la paràlisi del govern de Catalá ha provocat que la formalització del contracte no es formalitzara fins al passat 15 de febrer, amb un cost de construcció d’al voltant de 9,5 milions d’euros. I, malgrat aquest retard injustificat, les persones que han de ser reallotjades encara segueixen sense conéixer el cost que aquesta operació tindrà per a elles. Per això, volem que les administracions els informen ja, sense més demores de tots aquests aspectes”, ha insistit Gómez.

En la moció dels socialistes, a més, es demana a l’Ajuntament i a la Generalitat que estudien totes les possibles ajudes per a la construcció dels blocs de Drassanes i que se sol·liciten aquelles a les quals es puga tindre dret per a minimitzar el cost per a les persones reallotjades.

Des de l’anterior govern progressista, ha recordat Gómez, es van remenar diferents opcions perquè el cost fora el mínim possible com els ARRU. En l’estudi realitzat sobre els blocs, igualment, es van apuntar algunes alternatives per a facilitar els reallotjaments i que cap persones es quedara sense habitatge per una qüestió econòmica que englobaven des d’ajudes del Pla Estatal d’Habitatge fins a hipoteques inverses.

“Després que l’anterior govern progressista aprovara el PAC del Cabanyal i que es deixara en marxa la licitació de la redacció del projecte del bloc de Portuaris, és el moment d’actualitzar l’anàlisi de les possibles ajudes que es poden sol·licitar per a la seua construcció, de manera que es rebaixe el cost per a les persones reallotjades. I això és el que sol·licitarem en comissió, un compromís del govern de Catalá que segueix sense donar respostes”, ha finalitzat.