Menú

Gómez: “La festa electoral de Catalá fica en una polèmica absurda a les Falles”

La portaveu socialista a València, Sandra Gómez, ha criticat que María José Catalá haja ficat a les Falles en una “polèmica absurda i artificial” pel seu entestament a emportar-se a Madrid una ‘mascletà’. Un acte, ha apuntat, que respon “exclusivament a la promesa del senyor Almeida de muntar-li una festa electoral a Catalá amb els diners públics i que recorda molt als anys en què el PP, tal com va certificar el fiscal del cas Taula, utilitzava l’Ajuntament de València com la cova de Alí Babá per a pagar els seus actes electorals”.

“He escoltat la senyora Catalá parlar de catets, en una parenceria del nivell polític que ella representa, per a insultar a totes les persones que no opinen com ella o que critiquen, simplement, que amb diners públics es vaja a pagar una festa electoral del PP com les que es jutgen ara mateix en el cas Taula i que afecta directament el govern de Rita Barberá. I no m’estranya, perquè ella sempre ha reivindicat amb orgull ser filla política d’una alcaldessa que hui estaria imputada i encausada per corrupció”, ha remarcat.

Per a Gómez, la culpa de s’haja vist esguitat per la polèmica un esdeveniment pirotècnic com la mascletà, “respectat i admirat per tots els valencians i valencianes sense discussió”, és exclusivament de Catalá. “Ara es dona colps en el pit en una posa impostada per a defensar les tradicions valencianes quan no nada hi ha més perjudicial per a les nostres festes que pretendre inaugurar les nostres Falles a Madrid, tal com està venent la senyora Catalá i s’està publicant en els mitjans nacionals”.

“Les Falles són un Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO radicades a València i, per primera vegada en la història, Catalá vol cedir tot el protagonisme que hauria de tindre la nostra ciutat a Madrid. No se m’ocorre res que puga defensar menys la identitat d’unes festes que arrossegar-las a una polèmica absurda. Això és el que ha aconseguit el PP i Catalá, que alguna cosa que compartim tots els valencians i valencianes i que és beneficiós estiga en l’ull de l’huracà d’una polèmica absurda, gratuïta i capritxosa de la qual la senyora Catalá és la principal responsable”, ha continuat.

La responsable socialista li ha recordat a Catalá que les festes “no es cuiden retallant-los les subvencions a les falles en l’últim minut com ella ha fet amb les falles d’Especial. Les Falles i la pirotècnia es cuiden portant les mascletàs a tots els barris de València perquè tots els seus veïns i veïnes puguen gaudir de les mascletàs. Això sí és cuidar les tradicions i la cultura valenciana i no arrossegar a les nostres festes a la capital perquè ella, en la seua ànsia de fer punts davant els seus caps de Madrid, les fique en l’ull de l’huracà de la polèmica, fent un mal irreparable a les nostres falles i a la nostra pirotècnia”, ha finalitzat.