Menú

Els socialistes insisteixen: Catalá és tan negacionista com el seu regidor de Devesa

La regidora del Grup Municipal Socialista Elisa Valía ha insistit hui que María José Catalá és “tan negacionista del canvi climàtic com el seu regidor de Devesa-Albufera, José Gosalbéz” i ha lamentat que “encara no l’haja cessat i retirat de les seues responsabilitats sobre el parc natural”.

Vàlua ha titllat de “vergonyós” el discurs de Gosálbez en el qual va afirmar que “el problema d’un aiguamoll com l’Albufera no és el canvi climàtic; alarmisme climàtic diria jo o religió climàtica si ho prefereixen. Eixe discurs no ha servit per a més que per a l’assenyalament ideològic i el malbaratament de diners públics”. “Els únics diners públics que es malbarata és que el que cobra ell de tots els valencians i valencianes als quals ahir va ridiculitzar davant un fòrum d’experts internacionals”, ha apuntat.

Ha reiterat que “Catalá està convertint València en una caricatura de les pitjors polítiques en lloc d’aprofitar la Capitalitat Verda per a posar en marxa accions dirigides a millorar la qualitat de vida dels valencians i les valencianes”. “Cada dia és més evident el còmoda que està amb el negacionismo climàtic”, ha lamentat.

“Gosálbez s’ha ha llevat la careta i li l’ha llevada també al govern de la ciutat perquè si el regidor delegat de l’Albufera és negacionista ho és el Govern de María José Catalá, qui sempre ha confiat que podria mantindre eixe negacionismo en l’àmbit privat”, ha afirmat.

No obstant això, ha apuntat que “desgraciadament per a Catalá i afortunadament per a la societat valenciana ja s’han destapat”. “Ja li advertim que ens preocupava la credibilitat de la ciutat quan al capdavant d’àrea capitals en la lluita contra el canvi climàtic havia posat a negacionistes i hem de tornar a manifestar la nostra preocupació perquè han anat més enllà i el Govern de Catalá ha deixat en ridícul a tota la ciutat”, ha denunciat.

Igualment, ha afirmat que l’eurodiputada socialista Inmaculada Rodríguez Piñero ha traslladat a la Comissió Europea les declaracions del regidor de Catalá perquè tinga coneixement d’elles. Així, ha registrat les següents preguntes: Considera la Comissió Europea que hi ha evidències científiques sobre el canvi climàtic i el corresponent calfament global? i Quines evidències científiques existeixen, segons la CE, sobre l’impacte del calfament global en els aiguamolls europeus com a l’Albufera?