Menú

Gómez exigeix a Catalá que cessament a Gosálbez pel seu negacionismo en un acte de la Capital Verda Europea

La portaveu socialista a l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha exigit a Catalá el cessament immediat del seu regidor de Devesa-Albufera, José Gosálbez, per llançar un discurs obertament negacionista del canvi climàtic en un acte sobre aiguamolls organitzat en el marc de la Capital Verda Europea. “Estem esperant que ens informe de les mesures de prevenció que ha posat en marxa per a protegir el parc natural on fa tant sols 24 hores que s’ha donat per controlat el devastador incendi que ha arrasat diverses hectàrees”, ha apuntat.

“L’any que València hauria de ser una referència d’innovació, del futur i de la cura del nostre entorn com a Capital Verda Europea, tenim a un regidor de Catalá que hui mateix ha llançat un discurs negacionista en un fòrum de la capitalitat que ha provocat que bona part dels assistents s’hagen alçat i s’hagen anat”, ha manifestat.

“És un episodi que hauria d’avergonyir-la profundament i dictar de manera urgent el cessament d’eixe regidor, però sabem que no el farà perquè li és igual que diguen que no creuen en el canvi climàtic, que sostinguen que ser nazi no és delicte, que acusen l’oposició d’estar darrere dels incendis o que perseguisquen com si foren delinqüents a les persones en situació de vulnerabilitat”, ha continuat.

Per a Gómez, “Catalá, amb la seua cabotà contínua amb els seus socis de govern, demostra que està còmoda amb aquestes manifestacions. Mira cap a un altre costat per a mantindre’s en el govern a qualsevol cost”.

La responsable socialista ha reflexionat sobre aquest tipus d’actituds i polítiques de Catalá i dels seus socis estan convertint a València “en una caricatura del pitjor, en exemple de tot el negatiu l’any en què ha assumit la capitalitat verda europea gràcies als projectes de l’anterior govern progressista de la mà dels socialistes”.

“No és només una qüestió d’un carril bici com ens pretenen fer creure. És que l’any que València és Capital Verd, Catalá ha convertit la ciutat de València en l’exemple de tot el contrari. En l’exemple d’anar amb la marxa arrere, de reversió de totes les polítiques de mobilitat sostenible, de recuperació de l’espai públic, que són els valors que impulsem des del govern progressista i que Catalá i els seus socis estan enterrant”, ha finalitzat.