Menú

Catalá només ha tancat 11.000 dels 300.000 euros en patrocinis que va prometre per a les Falles

La regidora socialista Nuria Llopis ha denunciat que el govern de María José Catalá només ha sigut capaç de tancar a un mes de la celebració de les Falles d’enguany un contracte de patrocini valorat en 11.000 euros en Junta Central Fallera enfront dels 300.000 que es va comprometre a aconseguir el regidor de Falles, Santiago Ballester.

“No entenem com, a menys d’un mes perquè comencen les Falles de 2024, la Junta Central Fallera només té tancat un contracte de patrocini relacionat amb el programa de mà que s’ha valorat en 11.000 euros”, ha subratllat l’edil, qui ha recordat que va ser el mateix regidor qui va assegurar que les Falles comptarien enguany amb un dels pressupostos més alts en patrocinis.

Una nova promesa als fallers i falleres de València que el regidor incomplirà, ha afegit Llopis, “llevat que aquesta mateixa setmana tanque un acord a última hora, sobre la botzina, per a aconseguir els 290.000 euros que li falten per a completar eixe pressupost històric de patrocinis al qual es va comprometre. Per això, li exigim al govern de Catalá que es moga, que isca del seu immobilisme i aconseguisca els 300.000 euros que es van prometre perquè les Falles el necessiten”.

Per a la regidora socialista, “si els diners promesos no arriba ja, aquesta mateixa setmana, amb un compromís cert de les empreses i no sols amb manifestacions vagues del regidor, estaríem davant un pressupost fallit perquè la Regidoria haurà d’improvisar, una altra vegada, durant tota la celebració de les Falles. Perquè, de no incorporar els patrocinis, la JCF no tindrà capacitat per a gastar eixa partida pressupostària llevat que es realitze una aportació extraordinària des del pressupost municipal”, ha continuat.

Es tracta, ha recalcat l’edil, de “una nova improvisació en la gestió de les Falles a les quals, desgraciadament, ja ens té molt acostumats un regidor que es dedica en exclusiva a una de les festes de la ciutat”. Va ocórrer ja, ha assenyalat, en la celebració de l’aniversari del Patrimoni, amb un acte que es va convocar amb tot just uns dies d’antelació i entre setmana, o amb la contractació de l’espectacle de l’Exaltació, que es va tancar la setmana anterior de l’esdeveniment.

Per això, Llopis ha exigit “més serietat al govern de Catalá. Que es pose ordre en una Regidoria que es dedica a gestionar la festa més reconeguda de la nostra ciutat i que, en lloc de retallar les subvencions com ha fet Ballester amb les falles, ajude els fallers i falleres a continuar fent gran la festa”, ha finalitzat.