Menú

Catalá suprimeix les ajudes positives per a impulsar l’emprenedoria entre les dones

El regidor socialista Borja Sanjuán ha denunciat que el govern de Catalá ha eliminat de les ajudes a l’emprenedoria de la ciutat de València totes aquelles línies que beneficiaven especialment a les dones. Així consta en la convocatòria d’ajudes Emprén-Concilia que ha publicat l’actual corporació i que descarten les ajudes que fins a la data s’estaven oferint per a dones majors de 55 anys, per a aturades de llarga duració i per a dones que havien sigut víctimes de violència de gènere.

En el seu lloc, ha informat Sanjuán, el PP i Vox han establit “unes línies especials per a aquelles persones que cuiden, deixant molt a les clares quins són els rols que volen que ocupe la dona en aquesta societat”.

L’edil socialista ha assenyalat que iniciatives com aquesta, que deixen de costat a la dona, “demostren que Catalá i els seus socis de Vox formen part d’un govern negacionista, que es retroalimenten entre ells per a intentar esborrar la lluita contra la bretxa salarial per motiu de gènere. Volen relegar a la dona al paper de cuidadora i, a més, eliminant qualsevol mesura d’acció positiva per a les dones que pateixen violència de gènere, també impedeixen que puguen eixir d’aquesta situació amb independència econòmica”, ha continuat.

Per a Sanjuán és “absolutament trist i denigrant el paper que estan intentant atorgar a la dona en una ciutat de València que no és com ells. València és una ciutat que vol que les dones tinguen independència econòmica, que siguen el que vulguen en la vida i no podem tolerar tindre un govern negacionista i que, a força de negar el masclisme, s’ha convertit en un govern profundament masclista”, ha denunciat.

L’acord, que s’aprovarà aquest matí en la junta de govern local, contempla una modificació del Pla Estratègic de Subvencions 2023-2025 per a poder excloure totes les accions positives que l’anterior govern progressista havia incorporat per a ajudar a un dels col·lectius que té més dificultats d’accés a l’ocupació com són les dones.

De fet, en l’articulat que passarà per la junta de govern de Catalá i Vox s’incideix en què el pla de subvencions no contemplarà cap impacte de gènere “aprofundint en el negacionsime del qual fan gala contínuament tant Vox com el propi PP de la mà de María José Catalá. No s’entén que un govern de València renuncie als avanços aconseguits respecte a l’ocupació femenina mentrestant, a més, elimina els programes de lideratge empresarial per a dones”.