Menú

Catalá frena els projectes esportius que va deixar en marxa el govern progressista

El regidor socialista Javier Mateo ha denunciat que el govern de María José Catalá està “paralitzant i posant el fre a tots els projectes esportius que va deixar en marxa l’anterior govern progressista solo perquè tenen el segell socialista i per la retallada d’inversions que han posat en marxa de manera encoberta el PP i Vox per a compensar que perdonaran 70 milions d’euros a les famílies amb rendes més altes i a grans superfícies comercials”.

Mateo ha recordat que l’anterior govern progressista es va trobar amb cinc concessions de poliesportius municipals caducades “per a les quals el PP havia sigut incapaç de trobar una solució”.

“Des de l’àrea d’Esports ens marquem com a prioritat resoldre aquesta situació i ens vam posar a la feina res més arribar al govern. Amb la covid, no obstant això, vam haver de canviar les nostres prioritats i destinar tots els nostres esforços a ajudar als esportistes i als clubs. Malgrat tot, trobem la solució amb concessions a cinc anys que ens permetia ser més àgils de la mà dels tècnics i dels clubs i que anàvem a posar en pràctica amb Proveïments”, ha explicat l’edil socialista.

Una solució que el govern de Catalá ha paralitzat perquè, segons Mateo, “la intenció és iniciar un procés de privatització d’instal·lacions esportives com han anunciat ja en El Palmar”. Aquest fre a les concessions, ha apuntat el regidor, “ha provocat que caduquen les d’altres quatre centres ja sense que s’haja posat cap solució alternativa damunt de la taula”.

Mateo ha assenyalat que a aquesta paràlisi de gestió tant de les concessions dels poliesportius se li suma la intenció del govern municipal de retallar la inversió en els nous projectes per als barris. “Hem vist en els pressupostos que l’ajuntament de Catalá no posarà diners per a esports, que no serà sensible amb les instal·lacions per als barris. Només hi ha partides per als poliesportius les obres dels quals deixem ja en marxa com el de Nou Moles, Parc Central o Sant Isidre a pesar que, en aquest últim cas, estan posant traves per a privar als veïns i veïnes del barri de la dotació fins que arriben les eleccions”, ha sostingut.

“Va ser Catalá al barri a anunciar que havien fet un pas més, però va ometre que el que han fet va ser llevar-li un milió i mig l’any passat dels pressupostos i no dotar la partida completa per a executar-lo en 2024”, ha sentenciat.

Mateo, així mateix, ha lamentat la paralització de les autoritzacions demanials perquè els camps de barri puguen ser gestionats pels clubs “pel pur sectarisme del PP”. “La regidora d’Esports va mentir i va dir que no hi havia res preparat i ara s’ha vist obligada a rectificar perquè hi ha un treball realitzat pels tècnics de l’ajuntament durant tres anys. La senyora Gil hauria de demanar disculpes per intentar tirar per terra el treball dels professionals d’aquesta casa. No fa falta mentir ni ocultar el treball d’uns altres. Nosaltres, per exemple, diem quan les coses es fan bé com la proposta per a utilitzar la piscina del parc de l’Oest per a competicions”, ha finalitzat.